Vad är Slate Beklädnad?

March 21

Skiffer är en naturlig sten produkt som främst består av härdat lera och aska. Det är vanligtvis identifieras genom sin mörkgrå nyans, även om det kan variera i färg beroende på källan av materialet. Slate används ofta för att bygga golv och tak, och är också ett populärt material för efterbehandling de yttre och inre väggarna hos en byggnad. När det används för att täcka eller bygga väggar, det kallas skiffer beklädnad eller sidospår.

Detta material kan användas inomhus som en hel väggbeklädnad eller att agera som en trim eller panelning. Skiffer beklädnad finns i stora platta skärmar eller mindre plattor som liknar porslin eller keramik. När avsedd för inomhusbruk, är skiffer skärs mycket tunn för att minska sin vikt och ger husägare större flexibilitet när det gäller installationen. Slate beklädnad används ofta runt eldstäder, i duschar, eller för att skapa en backsplash ovanför köksbänken toppar.

När det används utomhus, kan skiffer beklädnad installeras på samma sätt som traditionella tegel sidospår. Det skärs i små block, så kallade sculpings och reses med hjälp tegelband och murbruk. Liksom andra typer av sten ytterväggar, är denna typ av installation utformad som en gardin-väggsystem. Detta innebär att stenen förseglingsytan är självbärande, och är separerad från de strukturella byggnadens väggar av flera inches för att möjliggöra dränering.

Skiffer beklädnad finns även i form av stora paneler eller bältros för montage på ytterväggar. Båda dessa produkter kan installeras på betong eller cement ombord med hjälp av murbruk, och liknar traditionella sten faner. I denna typ av applikation skiffer bältros eller paneler måste skäras mycket tunt för att minimera påfrestning på byggnadskonstruktionen.

En av de främsta fördelarna med skiffer är dess rika natur färg och tätt korniga utseende. Detta material har även en hög grad av brandskydd och hållbarhet, och kräver lite att inget underhåll. Slate kan förväntas pågå i årtionden på endera eller utvändigt ansökan, och är stark nog att stå emot element som regn, vind, snö och is.

Liksom andra stenprodukter, kan skiffer utveckla en vit, finkornig missfärgning över tiden som kan förringa sin naturliga skönhet. Denna effekt kallas saltutslag, och inträffar när saltavlagringar i stenen sippra igenom materialets porer och reformer på ytan. Efflorescence splittrar över tiden, eller det kan tas bort med kemisk rengöringssystem. Skiffer är också ganska dyra jämfört med andra fasadmaterial, även om de extra initiala kostnader bör vägas mot de livslängd och underhållskraven för varje produkt.

  • En bit av skiffer.
  • Slate kan användas i TRÄPANEL.