Vad är Postförskott?

November 25

Postförskott, även känd som COD, är en metod för betalning för varor mottagna, som kommer att levereras. Betalning ges vid tiden leveransen sker. COD betyder inte alltid kontanter som betalning, men säkert kan också betyda bankväxel, kreditkort eller check. Det beror egentligen på den anläggning från vilken du köper något, vad former av betalning är acceptabla.

Förmodligen en av de mest praktiserade former av postförskott idag är en tror att vi mycket lite av, men i USA, använder ofta: pizza leverans. Det är svårt att gissa hur många pizzor kan levereras dagligen, och antalet är förmodligen svindlande om man tittar på ett års värde av COD transaktioner av denna typ. Det är sant vissa människor nu betalar via telefon innan ha sin pizza levereras, men många fortfarande presentera leverans personen med kontanter eller check, och förhoppningsvis en lämplig spets.

Andra typer av postförskott kan kretsa kring leveranser av möbler, datorutrustning och liknande. Liknar COD är det praxis att inte fakturering kreditkort tills beställda varor eller internet produkterna har avsänts. Det är svårare att hitta dessa typer av transaktioner för saker som skickas via den vanliga US Postal Service eller andra företag som United Parcel Service . Men om du har något skickas till dig som inte innehöll tillräckligt porto, kan du behöva göra en resa till postkontoret och betala resterande mängden porto för att lösa in ditt paket.

På vissa sätt postförskott är ett sätt att skydda konsumenten från en säljare som skulle ta pengarna och sedan misslyckas med att leverera överenskomna poster. Men någon samvetsgrann detaljhandelsanläggning kommer att göra allt de kan se till att de levererar varor som utlovat. De kan vara mindre villiga att lita kunden, och önskar betalning innan leverans för att se till att de får betala, och behöver inte betala en leverans person att försöka leverans när kunden inte har någon avsikt att betala för objektet .

  • Pizza leverans är en av de vanligaste formerna av postförskott tjänst.
  • Leverans för internetköp, möbler, datordelar och liknande kan kräva postförskott.
  • Postförskott: betalning kommer att ske när leveransen är klar.
  • Du kan behöva besöka postkontoret för att ta emot ett paket som hade otillräcklig finansiering.