Vad är Frankincense eterisk olja?

January 12

Frankincense eterisk olja kommer från saven av Boswellia trädet familjen. Använda ångdestillation, saven, som också kallas oleo gummiharts, omvandlas till olja. Oljan används främst för aromaterapi, men används också i massageterapi, lotion, och även som en parfym tillsats. Frankincense eterisk olja har en ljusgrön till gul färg och doft har beskrivits som kryddig, jordig och träig. Frankincense olja sägs ha många terapeutiska befogenheter - i sin ångform som en lugnande medel och andningshjälp, och i flytande form som en helande agent för ärrvävnad, sår och torr hud.

Vid användning av de gamla egyptierna och omgivande kulturer, var rökelse allmänt kallades Olibanum, ett arabiskt ord som ungefär kan översättas till mjölk, en hänvisning till mjölkaktigt utseende av sav Boswellia träd. Frankincense eterisk olja var en gång, tillsammans med alla andra former av rökelse, en dyr och värderas högt råvara, jämförbara med värdet av guld. Ett av de bästa exemplen på dess historiska värde finns i Bibeln, då de tre vise män föra barnet Jesus gåvor av rökelse, guld och myrra. När frank korsfarare introducerade ämnet till Västeuropa, började folk kalla det rökelse.

Används som aromaterapi, är rökelse eterisk olja sägs ha reparativ och terapeutiska effekter. Vissa använder den för att lindra sjukdomar i andningsorganen, såsom smärta och begränsning i lungorna orsakade av bronkit, astma och vanlig förkylning. Det sägs också vara en stress-reducerande medel, kunna hjälpa en slappna av när spridda över hela luften.

I lotion, är rökelse eterisk olja sägs hjälpa återfukta och bibehålla frisk hud. Det är också sägs vara en helande agent för sår, mindre skärsår och ärrvävnad. Vissa rekommenderar även att bada i en blandning av vatten och frankincense olja för att hjälpa till att läka sår och skadad hud. Oljan kan även appliceras direkt på sår och skadad hud med en tvättlapp. Några som använder rökelse eterisk olja hävdar också att ämnet, gnids in i huden, kan lindra gemensamma sjukdomar såsom artrit.

På grund av sin tilltalande doft och icke-toxiska egenskaper, är rökelse eterisk olja som ofta används inom den kosmetiska och doftindustrin. Många parfymer, tvålar och även insektsgifter innehåller frankincense. Det är också allmänt blandas med myrra, citron, lavendel och många andra eteriska oljor. Rökelse och andra eteriska oljor kan hittas på många vitaminer och hälsokostbutiker, och kan även beställas från många online försäljare.

  • Frankincense eterisk olja.
  • Frankincense sägs vara en av de vise männens gåvor till Jesusbarnet.