Vad är en hantel?

August 17

En hantel är ett enkelt verktyg som används i styrketräning. Det är ofta ett enda stycke av metall eller annat tungt material som användaren håller i sin hand. Vissa trevligare modeller, dock har variabler vikter precis som en skivstång. Den hantel vikt ger resistens, hjälper användaren att bygga muskler i överkroppen genom upprepade rörelser.

Den hantel har en lång historia som en av de tidigaste konstgjorda träningsverktyg. Vissa datum hantel användning tillbaka mer än ett årtusende. Idag, hantlar är fortfarande populära på gym, men på vissa ställen, de ersätts av fasta vikt maskiner, motstånd band, eller andra nyare vikt utbildningsverktyg. Nya verktyg kan ha ytterligare fördelar över vad en hantel set kan erbjuda för daglig träning för idrottare eller andra träningsdeltagare.

Ursprunget av ordet "hantel" är en märklig man. Enligt många fitness källor, var de första hantlar används i Tudor England, där idrottare och andra använde kyrkklockor för att bygga muskler. Specifik bell formade verktyg har skulpterad ur tungmetaller, och gjorde så att de inte föra oväsen när den används. Dessa har sedan kallade "dumma klockor" eller klockor inte kan producera ljud.

Även om den traditionella "dumma klocka" verktyg är bara ett enda stycke, en del nyare typer ta innovationer till enkla utöva rutiner. Hexagonala hantlar ger mer stabilitet än de traditionella runda mönster, för att förhindra att rulla på en yta. Andra typer av dessa verktyg inkluderar customizable design för progressiv styrketräning, där användarna gradvis lägga vikt i steg för optimal muskelarbete.

Hantlar används ofta i specifika rutiner som bygger styrka i överkroppen. Ett liknande verktyg, kallat en skivstång, är två uppsättningar vikter fästa till en längre stång, så att användaren lyfter vikten med båda händerna samtidigt. Med hantel övningar, arbetar användaren med varje hand för sig, i samordnade övningar som kan införliva hastighet och motståndselement. Andra liknande verktyg inkluderar kettlebellen, vilken har ett handtag. Kettlebell ger liknande rutiner, men med ytterligare en faktor "obalans" som hjälper till att träna core muskler som ger stabilitet för ryggraden och kroppen i allmänhet.

Gym som inkluderar hantel set hjälper ofta kunder att lära sig att använda dem. Vissa gym posta händig hantelträning rutinaktiviteter på väggen nära en uppsättning hantlar. Andra erbjuder gratis inledande samråd med en tränare. Visuella sjökort eller en på en utbildning kan både vara bra för att hjälpa en individ att se hur använder hantlar kan bidra till att uppnå fitness resultat de vill ha.

  • Den militära pressen - som kan utföras med hantlar - stärker axlarna och andra muskler i överkroppen.
  • Hantel rader arbetar musklerna i armar och rygg.
  • Skivstång använder en längre bar och bredare vikter än hantel.