Hur väljer jag det bästa Vintage Wallpaper?

May 26

De första tre saker att tänka på när man väljer mellan vintage tapeter alternativ är målet eran, den färgpalett, och storleken på utskriften. Vanligtvis när man pratar om "gamla tapeter," de faktiskt syftar på tapeter som har producerats helt nyligen men har gjorts med mönster för att återspegla det estetiska i en svunnen tid. Det finns ett antal sätt att välja mellan olika typer av tillgängliga vintage tapeter, för att helt utrusta ett rum, hall, eller ens en hel våning i ett hus eller en byggnad. En av de första överväganden vid val mellan tapettryck är en tid präglad att utskrifts ska spegla. Ska mönstret vara en blommig pastell tryck från 1930-talet, en retro geometriskt mönster från 1960-talet, eller kanske en läcker sammet damast tapeter att spegla 1890-talet.

I vissa fall är det möjligt att finna den faktiska tapet som trycktes i dessa epoker. Alternativen är dock ofta mycket dyrare än nyligen fabricerade papper. När era har valts, är det viktigt att leta efter alternativ som passar färgpalett av utrymmet som ska tapetserade. Till exempel, om den årgång tapeten är tänkt att användas i ett sovrum där färgerna är avocado grönt, turkos, och elfenben, kommer det att vara viktigt att välja en typ av originaltapet från den valda eran som fungerar bra med denna palett. När du handlar för att dekorera ett utrymme, är det alltid mycket bra att få provbitar av tyg och måla marker för att matcha eller ungefärliga färger. Chips och färgrutor kan även användas medan shopping för vintage tapeter på nätet.

Slutligen är det viktigt att välja en utskrift som är på rätt nivå. En stor, fet stil, till exempel, kan övermanna ett litet utrymme till den grad att få människor att känna klaustrofobisk. Å andra sidan kan ett mycket litet tryck med små detaljer inte kan uppskattas i ett stort utrymme. Snarare kan de små detaljerna inom print helt enkelt blivit ett slags visuell bakgrundsljud i utrymmet, medan en stor, fet stil i ett stort utrymme att stå ut och kommer oftast fungerar bra med omfattningen av utrymmet. Även om det finns vissa designtekniker som kan göra stor nytta av små utskrifter i stora områden och stora utskrifter i små områden, är det omvända taktiken oftast ett bra sätt att gå vidare.

  • Det kan vara bra att undersöka färgrutor eller prover av färg.
  • Många tapeter leverantörer ger färgrutor för kunder att prova.