Vad är Shill Budgivning?

March 19

Aktrisen budgivning är en teknik som används för att artificiellt höja kostnaden för ett objekt som säljs på auktion så att säljaren får en större vinst. I vissa delar av världen, är denna praxis olagligt, och det kan åtalas som bedrägeri eller bedrägeri, om en utredare kan bevisa att aktrisen budgivning inträffade. Denna praxis är också mycket vanligt på online-auktion webbplatser, av vilka många hävdar att aggressivt driva anklagelser om aktrisen budgivning, och straffa användare som är inblandade i sådan verksamhet.

När aktrisen budgivning används, säljaren av ett objekt blir ett intresseföretag att delta i auktionen, placera bud och prata upp objektet till personer närvarande för auktionen. De biträdande gånger hans eller hennes bud noga för att öka intresset för objektet och att driva upp priset så mycket som möjligt. Om du av någon anledning intresse vinner, täcker säljaren kostnaden för objektet och säljer den vid ett senare tillfälle.

Auctioneers kan ibland upptäcka shill budgivare, och framstående auktioner, kan anbudsgivarna bli ombedd go gå igenom en prekvalificering process för att bekräfta att de verkligen är giltiga budgivare, och de är inte förknippade med någon av de personer som säljer varor i auktionen. Även med denna försiktighetsåtgärd, är det dock möjligt för shills att få in en auktion, så höga kostnadsposter åtföljs med höga insatser, samt säljare och shills kan vara villiga att gå till stora ansträngningar för att nå sina mål.

Aktrisen budgivning bygger på användning av ett intresseföretag som har särskild information om objektet och är kopplad med säljaren, utan kunskap om andra människor i auktionen. På Internet är det mycket enkelt att använda aktrisen budgivning för att manipulera en auktion, eftersom köparna inte ser varandra. I själva verket, vissa säljare även registrera nya konton under falska namn, så att de kan bjuda på sina egna objekt, snarare än att använda en aktrisen. På grund av oro för aktrisen budgivning, vissa webbplatser förbjuda vänner, arbetskamrater, rumskamrater och familjemedlemmar från bjuder på varandras auktioner.

Termen "shill budgivningen" används också för att beskriva en situation där folk maskopi att hålla priset på en artikel låg, därigenom lura säljaren. Denna teknik innebär ett högt bud förutsättningar att avskräcka andra anbudsgivare och tillbaka i sista minuten, vilket gör att medbrottsling att hoppa in med ett lågt bud för att köpa objektet. Nybörjare säljare på auktionssajter faller ofta offer för denna taktik, vilket är varför det är viktigt att sätta ett rättvist pris som ett minimum som säljare, för att undvika att bli lurad och tvingas ge upp ett objekt för en bråkdel av kostnaden.