Vad är några olika typer av internetbrott?

February 9

Trots att Internet har gjort livet lättare på många sätt, till ITA € s smarta vara oroliga brott på Internet. Computer brottsligheten blir ett allt större problem för brottsbekämpande myndigheter runt om i världen. Tyvärr, eftersom brott på Internet involverar vanligtvis människor från många olika geografiska områden, fånga och straffa de skyldiga är en svår uppgift.

En av de vanligaste typerna av Internetbrott är identitetsstöld. Detta brott innebär skrupelfria individer som försöker stjäla din personliga information för ekonomisk vinning. De kan tömma ditt bankkonto, köra upp obehöriga kreditkortsköp, eller öppna nya konton i ditt namn och aldrig betala räkningarna som resulterar. Identitetsstöld brott på Internet är ofta uppnås genom nätfiske eller spoofing, bruket att skapa falska webbplatser eller e-postmeddelanden som lurar offret att avslöja personlig information. Vissa datavirus kan också användas för att skörda personlig information för identitetsstöld brott.

Sysselsättning eller affärsmöjlighet Internet bedrägerier som ber om önskningar ekonomiskt desperata individer blir allt populärare också. Dessa brott på Internet kan innebära att be offret att illegalt reshipen varor till utländska platser, göra bedrägliga gireringar, eller annonsera obefintlig varor till försäljning på uppdrag av en tredje part. Generellt, om du ser en annons lovande stora monetära belöningar för en minimal mängd ansträngning, itâ € s smart att vara försiktig. Det är möjligt att tjäna pengar på nätet, men legitima affärsmöjligheter kräver en betydande investering av din tid och skicklighet.

Cyberstalking är en typ av Internet-brottslighet som är särskilt oroande för tonåringar och unga vuxna. Sociala nätverk webbplatser som MySpace gör det mycket enkelt för kriminella att lära privata detaljer om en victimâ € s hobbies, intressen, vänner, familj och dagliga schema. Cyberstalking brott på Internet kan också leda till sexuella övergrepp, om gärningsmannen kan övertyga offret att visas för ett personligt möte.

För att hindra dig från att bli offer för brott på Internet, itâ € s viktigt att vara uppmärksamma när du använder datorn. Ge aldrig ut personlig information såsom ditt fullständiga namn, födelsedatum, adress eller personnummer om du inte förstår vad informationen ska användas till. Dessutom, kom ihåg att människor du möter på nätet inte alltid kan representera sig själva sanningsenligt. Var misstänksam mot påståenden som verkar överdrivna eller hårda att verifiera.

Om du tror att du är ett offer för Internetbrott är den bästa åtgärden för att lämna in ett formellt klagomål till Internet Crime Compliant Center. Även känd som IC3, är denna organisation ett partnerskap mellan FBI och National White Collar Crime Center. IC3 arbetar med federala, statliga, lokala och internationella brottsbekämpande organ för att identifiera mönster i brott på Internet.

  • En ADSL-modem, ett av sätten att ansluta till Internet.
  • Ändra nätbanks lösenord regelbundet kan hjälpa till att förhindra internetbank bedrägeri.
  • Göra otillåtna kopior av filmer för vänner är en form av piratkopiering.