Vad är en handdukshängare?

February 15

En handdukshängare är en enhet som används för att hålla handdukar. De flesta handdukshängare hänga handdukar så att luft kan passera lätt över dem, vilket gör att handdukar att torka och inte blir mögligt; andra modeller, dock bara hålla vikta handdukar. Handdukshängare finns i många olika stilar och typer, och är vanliga i de flesta nordamerikanska hushåll.

Den vanligaste typen av handdukshängare är handduk bar. Den handduk bar är helt enkelt en stav som hölls ungefär två och en halv inches från en vägg med stolpar fästa på väggen. Handduk barer kan hålla antingen handdukar eller badlakan beroende på deras stil, och finns i både badrum och kök.

En annan typ av handdukshängare är en stående handdukshängare. Stående handdukshängare är främst för stora handdukar, och är i allmänhet endast i badrum eller bredvid simbassänger. Till skillnad handduk barer, är stående handdukshängare inte kopplat till något, och kan flyttas efter behov. Stående handdukshängare finns i olika stilar: vissa modeller har krokar, och liknar Klädhängare; andra är gjorda av många barer, och kan hålla flera badlakan; fortfarande andra modeller ser ut som miniatyr skåp utan dörrar, och ger rummet extra lagringsutrymme.

En bänkhanddukshängare är utformad särskilt för handdukar. De ser ut som miniatyr stående handdukshängare. Bänkskiva handdukshängare kan hittas på badrum eller kök bänkskivor.

En handduk stege är en handdukshängare som ser ut som en del av en klättring stege. Handduks stegar är utformade för att hålla flera handdukar, en på varje stegpinne. Gallren är oftast vinklade utåt så att handdukar ovan inte droppa på dem nedan. Handduks stegar kan antingen fästas på en vägg eller fristående.

En handduk hylla är en kombination handduk bar och lagerhylla. Vikta handdukar är placerade på hyllan aspekten. Efter användning kan handdukarna sedan hängas från en handduk bar som är fäst nedanför hyllan. Observera att ha en hylla ovanför en handduk bar utför samma sak som en handduk hylla, men de två punkter nu ihop till en enhet.

Handdukskrokar finns ofta vid sidan handdukshängare, och tjänar liknande syften. En handduk krok är helt enkelt en krok fäst vid ett fast föremål som en handduk kan hängas från. Krokar tillåter inte luften cirkulera samt runt en handduk, men tar mycket mindre plats än en traditionell handduk bar eller handdukshängare. Många handdukskrokar sitter fast i väggar med skruvar, men vissa handdukskrokar är helt enkelt starka magneter som fäster spisar eller kylskåp.

Andra, mer fantasifullt utformade handdukshängare finns också. Gångjärn handdukshängare har armar som dras ut för att hålla handdukar, stoppade sedan åt sidan när den inte används. Over-the-dörr handdukshållare är handduk barer, handdukskrokar, eller handduks stegar som inte fästa en vägg utan har fästen som passar över en dörr för att hålla dem på plats. Handdukstorkar är handdukshängare med värmare inbyggda i dem för att torka våta handdukar.

  • Den handduk bar är den vanligaste typen av handdukshängare.
  • Färgade bomull handdukar.