Vad är Black Hat SEO?

March 16

Svart hatt SEO är sökmotoroptimering (SEO) som använder mindre än legitima tekniker för att uppnå resultat. Det finns två typer av sökmotoroptimering, vit hatt och svart hatt. Vit hatt SEO är där reglerna följs och godkända tekniker används för att förbättra en webbplats sökrankning. Svart hatt är där någon fuskar för att få samma resultat.

Många tekniker som nu anses svart hatt SEO brukade vara allmänt använd och helt legitimt. Vissa människor missbrukade dessa metoder och orsakade problem för andra på Internet. Detta innebar metoderna var snabbt ogillade av sökmotorer och ogillande av SEO samhället.

Medan många svart hatt SEO-tekniker fungerar bra, de oftast bara orsaka kortsiktiga vinster. Sökmotorer har blivit mycket sofistikerade och kan upptäcka när människor försöker lura dem, eller använda icke godkända metoder för att nå resultat. Detta innebär ofta ranking straff, och även hemsidan tas bort från sökmotorn helt och hållet.

Tekniker såsom sökord fyllning brukade vara vanligare bland SEO samhället. Detta är en praxis där ett visst sökord gavs som att rangordna en webbplats. Sajten skulle då använda det ordet så många gånger som möjligt i sin text.

Till exempel, en webbplats som sålde datorminne skulle välja nyckelordet "datorminne", eftersom det är vad deras potentiella kunder är benägna att använda i en sökning. SEO personen skulle då hantverk platsen kopian så det nämnde dessa ord så ofta som möjligt. Detta var så sökmotorn såg hur många gånger dessa ord nämndes och beräknades det var en bra plats att sätta högt i resultaten. Tyvärr vissa människor tog detta för långt, ofta skapa webbplatser som var oläsbar, eller åtminstone obehagligt att läsa.

Använda osynlig text var en annan trick som används av SEO samfundet tills det blev ogillat. En lista med sökord skulle placeras på en webbsida i samma färg som bakgrunden för sökmotorerna att hitta. Detta påverkade inte webbplatsen besökaren, men gjorde skeva resultat för sökmotorn, och betraktades som fusk.

Det finns många andra svart hatt SEO-tekniker som används att en webbplats besökaren aldrig skulle vara medvetna om. Medan fallet för de metoder som är svart hatt är främst i SEO samfundets intresse att göra, har användaren ett intresse för. Han är beroende av sökmotorn att ge honom de resultat han är ute efter utan att slösa sin tid på platser utan relevans. Det är i sökmotorns bästa därför att hålla SEO samfundet i rad och spelplanen så plant som möjligt.