Vilka är de olika typerna av minnesförlust Droger?

April 4

Minnesförlust kan orsakas av en mängd olika faktorer, bland annat sjukdomar som Alzheimerâ € s, andra former av demens och även depression. Var och en av dessa villkor påverkar minnesförlust på ett annat sätt. Till exempel påverkar Alzheimerâ € s sjukdom korttidsminne, och andra former av demens är kända för att påverka arbetsminnet. Det finns flera typer av läkemedel minnesförlust som skapas för att behandla de många möjliga orsaker och sorter av minnesförlust. Dessa klasser av läkemedel inkluderar acetylkolin stimulantia, glutamat ner regulatorer, selektiva serotoninåterupptagshämmare och dopamin återupptagshämmare.

Acetylkolin stimulantia är en klass av läkemedel minnesförlust som används för att behandla minnesförlust som orsakas av Alzheimerâ € s sjukdom. I allmänhet har Alzheimerâ € s sjukdom visat att tömma de naturliga halterna av signalsubstansen acetylkolin i de drabbade, vilket resulterar i minnesförlust. Genom att reglera de acetylkolinnivåerna i hjärnan, dessa läkemedel verkar för att bromsa utvecklingen av sjukdomen. Exempel på denna klass av läkemedel inkluderar donepezil, takrin och galantamin.

En annan viktig signalsubstans är glutamat, en signalsubstans är integrerad skydda neural aktivitet. En klass av minnesförlust läkemedel som kallas glutamat ner regulatorer agera för att stabilisera glutamatnivåer i den mänskliga hjärnan. Som ett resultat, de hjälper till att bevara nervceller och avvärja minnesförlust. Läkemedel i denna klass används för att behandla minnesförlust orsakad av Alzheimerâ € s sjukdom, trauma och stroke. Memantin är en exempel på ett glutamat ner regulator.

Minnesförlust till följd av en stroke ofta behandlas med selektiva serotoninåterupptagshämmare. Vanligtvis används för att behandla depression och ångest, dessa minnesförlust läkemedel verkar genom att generera nya nervceller i viss plats i hjärnan där minnesförlust inträffar. Ett exempel på en serotoninåterupptagshämmare är escitalopram.

När den mänskliga hjärnan lider låga nivåer av dopamin, uppträder minnesförlust ofta. Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) är associerad med låga dopaminnivåerna i hjärnan, och som ett resultat, de med denna störning lider minnesförlust i många fall. Dopamin återupptagshämmare öka nivån av dopamin i hjärnan genom att förhindra det protein som absorberar dopamin från att arbeta, vilket lämnar högre nivåer av dopamin i hjärnan. Metylfenidat är en drog som ökar dopaminnivåerna i prefrontala cortex i hjärnan, ett område känt för att vara förknippade med minnet.

Innan han gick över en klass av läkemedel för behandling av minnesförlust, bör man rådgöra med sin läkare. Endast en läkare kan fastställa orsakerna och lämplig behandlingsmetod för dem som upplever någon typ av minnesförlust. Självmedicinering av minnesförlust kan inte vara till nytta och kan till och med vara skadligt.

  • Memantin är en receptbelagd medicin som används för behandling av måttlig till svår fall av Alzheimers sjukdom.
  • Minnesförlust kan uppträda om hjärnan lider låga nivåer av dopamin.
  • Droger kan hjälpa till med minnesförlust som orsakas av Alzheimerâ € s sjukdom, trauma och stroke.
  • Selektiva serotoninåterupptagshämmare skapas för att behandla orsakerna och sorter av minnesförlust.
  • Acetylkolin stimulantia är en klass av läkemedel minnesförlust som används för att behandla minnesförlust orsakad av Alzheimers sjukdom.
  • En patient shouldconsult med sin läkare innan han gick över en klass av läkemedel för behandling av minnesförlust.