Vem är Bill Moyers?

October 18

Bill Moyers är en av de mest identifierbara siffror i journalistik i 21-talet. Född 1934, har hans karriär i media spännas över sextio år. Bill Moyers är känd för sin starka kritik av konservativa medier, och hans bevakning av olika frågor som var av särskilt intresse för honom. Han var också aktivt i kampanjen för John F. Kennedy, och tjänstgjorde som Lyndon Johnsonâ € s pressekreterare när Johnson tog över efter Kennedy mordet.

För en journalist, har Bill Moyers en ovanlig bakgrund. Han började arbeta vid 16 som reporter för Texas Marshall News Messenger. Men hans intresse för journalistik tävlade med lika intresse för teologi. Han fick en examen i Divinity från sydvästra Baptist Theological Seminary, och förordnades en minister 1959.

Uppmaningen av det offentliga och politiska livet inte hålla honom länge som minister, och han lämnade departement att rikta Lyndon Johnsonâ € s presidentvalskampanj. Efter Kennedyâ € s mordet, Bill Moyers tjänade informellt som statssekreterare innan antar rollen som Johnsonâ € s pressekreterare.

I tryckta medier var han utgivaren av New York Newsday i tre år efter hans pressekreterare position. År 1971, dock flyttade han till tv och började en tio år lång karriär värd sitt eget nyhetsprogram, Bill Moyersâ € Journal som producerades av PBS. Bill Moyers bringade den senare hälften av denna tid arbeta som senior korrespondent för CBS också.

På 1980-talet, blev Bill Moyers känd för sina insiktsfulla serieprogram. Han är kanske mest känd för sin sex timmars serie intervjuer med Joseph Campbell, producerad 1987. Intervjuerna sändes 1988, och var den sista Campbell gjorde innan sin död 1987.

Bill Moyers fick också kritik för hans show idévärlden där han intervjuat olika forskare, vetenskapsmän, politiker och konstnärer. Han gjorde två serier av World. Intervjuerna transkriberades och publicerades, liksom Joseph Campbell serien. Alla tre böcker haft stor framgång.

Samtidigt fortsätta att producera både serier och böcker, notably, Språket av liv och helande och Mind, Bill Moyers återvände också till PBS till en mer politiskt orienterad format NU med Bill Moyers 2001-2003. År 2004, Bill Moyers officiellt pensionerad, men var inte länge hållits från journalistik och återvände till PBS med en ny serie Vidvinkel följande år.

Bill Moyers har fått praktiskt taget alla större journalist utmärkelse, och några som Peabody, flera gånger. Han åtalades för partiskhet av konservativa journalister under 2004, och har sedan övergett någon förevändning av objektivitet att bedriva mer liberala målen för öppet stöd för det demokratiska partiet. Hans kritik av konservativa journalistik uppstår ur hans oro för vad han uppfattar vara okunnighet om den växande klyftan mellan rika och fattiga i USA. Han är tillägnad försöka förändra särskilt Mellanöstern amerikansk tanke om vad som utgör bra regeringen.

Med en sådan imponerande samling prestationer, och respekten för de flesta av hans kollegor i journalistik, kan Bill Moyers verkligen uppnå en viss nivå av framgång i hans nya politiska mål. Dock får ständig attack från den konservativa pressen gör dem han mest vill nå resistenta mot hans idéer. Oavsett partianda, är Bill Moyers anmärkningsvärd för sin respekt för stora amerikanska tänkare och innovatörer, och som sådan, hans serier är fascinerande studier för alla.

  • Bill Moyers deltog aktivt i John F. Kennedys kampanj.
  • Bill Moyers tjänade som pressekreterare till president Lyndon Johnson.