Vad är det Verrazano-Narrows Bridge?

April 22

Den Verrazano-Narrows Bridge slutfördes i New York 1964. Den ansluter Brooklyn till Staten Island, och var den första bron att ansluta stadsdelen Staten Island till resten av New York City. Det tar sitt namn från Giovanni da Verrazano, anses vara den första europeiska upptäckaren av New York Harbor 1524. Den bro torn är 693 fot (211,2 meter) lång och bron är ca 4260 fot (1.3 km) lång. Installationen av Verrazano-Narrows bron tros ansvariga för den snabba utveckling som skett i tidigare isolerade gemenskap av Staten Island på 1960-talet.

Konstruktion på denna bro började 1959. Omkring 7.000 Brooklyn invånare fördrivits från trakten Bay Ridge så att deras hem skulle rivas för att ge plats för Verrazano-Narrows Bridge ramp. Bryggan klassificeras vanligen som en tvåvånings hängbro. Det är öppet för endast motoriserade trafiken, trots att det allmänt anses tillräckligt bred för att möjliggöra för gångtrafik samt.

För en tid, Verrazano-Narrows Bridge haft skillnaden av att vara världens längsta hängbro. Det är så lång att dess torn är 1.625 inches (4.13 cm) längre ifrån varandra vid sina toppmöten än vid sina baser, eftersom ingenjörerna var skyldiga att ta krökning av jorden hänsyn vid utformningen av denna långa bron.

Innan byggandet av Verrazano-Narrows Bridge, det enda sättet att resa till Staten Island från New York City var med färja. Även tre broar anslutna Staten Island till New Jersey på fastlandet, samhällets relativa isolering från New York ledde det att förbli mer landsbygden än de andra fyra burroughs. Färjetrafik från Brooklyn till Staten Island upphörde 1964, nästan omedelbart efter bron öppnades för motortrafik. Den gemenskap av Staten Island tros ha tjänat på en högkonjunktur efter öppnandet av bron.

I Brooklyn, förbinder denna bro till Brooklyn-Queens Expressway och Belt Parkway. På Staten Island, ansluter den till Staten Island Expressway. Den Verrazano-Narrows Bridge utgör därför en del av en viktig nätverk av motorvägar som gör att resenärerna snabbare passage över mittatlantiska regionen.

  • Den Verrazano-Narrows Bridge förbinder Brooklyn till Staten Island.