Vad är en grönsak Sandwich?

September 17

En grönsak sandwich är en typ av smörgås där traditionella ingredienser såsom lunch kött ersätts istället med grönsaker. Rostade grönsaker är särskilt populära, såsom rostad röd paprika, aubergine eller portobello svamp. Kalla smörgåsar med tomater eller gurka är ett annat populärt alternativ. Kryddor som majonnäs kan läggas till, och en del människor väljer också att lägga ost eller salladsdressing att göra grönsaker smörgås ännu mer smakrik. En smörgås som detta görs på rätt sätt kan vara en frisk och fylla alternativ till kött; några av de hälsofördelar försvinner om grönsakerna är stekt, dock.

Tjockare grönsaker som aubergine och portobello svamp är de vanligaste ingredienserna i en vegetabilisk smörgås, eftersom de fyller nog att ersätta traditionella köttingredienser. Dessa kan rostas, grillad eller stekt innan de placeras i sandwich. Rostade eller grillade grönsaker är mycket friskare än grönsaker som är stekt i olja. Sallad, ost, eller rostad röd paprika tillsätts ofta till dessa typer av smörgåsar, samt en krydda. Balsamvinäger salladsdressing är en av de mer populära alternativen för en grönsak smörgås eftersom det är ett hälsosammare alternativ än mayo eller tyngre, grädde baserad salladsdressing.

Kalla vegetabiliska smörgåsar är ett annat alternativ. Tomater, gurka och böngroddar är några av de mest populära val för den här typen av vegetabiliska smörgås. Kryddor som dill kan läggas till, och gurka är ofta bra på en smörgås med mager färskost. Vissa personer kan också lägga sallad eller ost till dessa smörgåsar samt att göra dem mer fyllning. Att få lite kreativ när du gör vegetabiliska smörgåsar kan göra det lättare att upptäcka nya smakkombinationer som är utsökt. Vissa även lägga frukt, såsom äpplen, dessa smörgåsar liksom; de lägger lite sötma och gå mycket bra med ostar som getost.

En veggie burgare kan också betraktas som en typ av vegetabilisk smörgås, och finns ofta på snabbmatsrestauranger. Dessa är ofta gjorda av ett gytter av ett antal olika grönsaker såsom bönor, paprika, svamp, eller till och med squash grönsaker. Ofta är de primärt hålls samman med sojaprodukter. Dessa kan vara mycket fyllning, men de får inte erbjuda så många näringsmässiga fördelar som en grönsak smörgås med färska grillad eller rostade grönsaker. På den positiva sidan, soja ofta i en veggie burger innehåller mycket protein, vilket kan vara till nytta för människor på vegetarisk kost som kanske kämpar för att få nog av denna viktiga näringsämne.

  • Gurkor är ett vanligt tillägg till vegetabiliska smörgåsar.
  • Stora och tjocka grönsaker är det mest vanligt att använda i en sandwich, eftersom de kommer att fylla tillräckligt med utrymme för att ersätta kött.
  • Tofu är ett bra substitut för kött i många rätter eftersom det är hög i protein.
  • Dill används ofta för att krydda vegetabiliska smörgåsar.
  • Grillad eller rostad paprika är en frisk och färgglad tillägg till en grönsak smörgås.
  • Majonnäs kan ge extra smak till en grönsak smörgås.