Vad var de första e-postleverantörer?

January 15

Bestämma vem de tidiga e-postleverantörer var faktiskt lite svårare än det verkar. Mejla själv har amorfa början, eftersom det var en naturlig utveckling från filsystem till den typ av e-post weâ € re känner till idag. Beroende på hur man definierar e-post, kan de tidigare leverantörerna gå tillbaka så långt som 1965.

I början av datorer, något som liknar moderna e utvecklats naturligt. Olika användare som arbetade på samma arbetsstation oftast hade sina egna individuella kataloger, för att lagra sina olika arbetsfiler. Kollegor som ville lämna dem ett meddelande, så kan skriva ett meddelande och lämna den i deras friendâ € s personliga katalog, så att de skulle se det nästa gång de loggat in på systemet.

Medan en långt ifrån moderna e-postleverantörer, var detta ändå en slags elektronisk post. På många sätt var det besläktad med att lämna ett brev på someoneâ € s ytterdörren, snarare än att ge det till ett postkontor för att leverera. Den första av dessa tidiga e-postleverantörer var vid Massachusetts Institute of Technology (MIT), 1965. Den hette, helt enkelt nog, brevlåda.

I början av 1970-talet datorerna hade utvecklats lite. Snarare än alla som arbetar på isolera stordatorer som couldnâ € t prata med varandra, var de nu kan kommunicera från dator till dator. Detta innebar att det var lite mer komplicerat att få ett meddelande till någon än att bara lägga den i sin personliga katalog, eftersom du också tvungen att identifiera vilken dator de var på. För att underlätta detta, behövdes någon sorts lätt adresseringssystemet. År 1972 en man vid namn Ray Tomlinson, som arbetade för ARPANET, föregångaren till den moderna Internet, kom med något ganska likt moderna e-post.

Tomlinson beslutat att använda symbolen @ att separera Usera € s namn från värddatorn. Genom att använda denna symbol metodik, kan någon i ett nätverk adresseras enkelt genom att använda formatet namnet @ dator. Denna enkla lilla "hack", som det var en gång beskrev, skulle ha en revolutionär ingång. Möjligheten att enkelt kommunicera över ARPANET via e-post gjort det oerhört värdefullt att den militära personalen som körde dess utveckling. Inte bara det, men det var något som hade uppenbara civil användning. Denna lilla lilla utveckling genom 1975 innebar email utgjorde mer än tre fjärdedelar av ARPANET trafik, och att människor i omvärlden började bli upphetsad över sin potential.

Ett antal vidareutvecklingar följde under nästa årtionde, trots att e-postsystemet förblev relativt enkelt. Genom 1988 startade några allmänt antagna offline läsare visas. Dessa var, på många sätt, de första riktiga e-postleverantörer, eller e-mottagare. Eudora var förmodligen den mest använda av dessa e-postleverantörer under de första åren. Pegasus Mail var också bland de första e-postleverantörer.

När webben gjort sitt utseende, e-post kunde användas inte bara genom extern programvara, men också med hjälp av webbaserade e-postleverantörer. Hotmail var den första av dessa stora e-postleverantörer, går live under 1996, och så småningom förvärvas av Microsoft. Andra tidiga e-postleverantörer ingår Exciteâ € s e-posttjänst, och Yahoo! Â € s e-posttjänst. År 2004 Google in i trångt arena e-postleverantörer, innovativa fältet med ett antal nya funktioner och snabbt förvärva en stor marknadsandel. Sedan dess har många av de äldre e-postleverantörer har följt i Gmailâ € s fotspår, genomföra större storlekar brevlåda, robusta sökningar och fler AJAX-influerade gränssnitt.

  • De första e-postleverantörer var vid Massachusetts Institute of Technology (MIT), 1965.
  • Hotmail debuterade 1996 och anses vara den första stora e-postleverantör.
  • En av de första e-postleverantörer användes vid Massachusetts Institute of Technology på 1960-talet.