Vad bör jag veta om Amning Twins?

October 1

Varje förälder vet att läkarna rekommenderar ammar ditt barn för första levnadsåret. Bröstmjölk innehåller alla nödvändiga näringsämnen för korrekt hjärnans utveckling och ett starkt immunförsvar. Eftersom tvillingar föds ofta för tidigt och med låg födelsevikt, är särskilt viktigt amning. Olyckligtvis amning av tvillingar kan också vara mycket svårt. Det är möjligt, men om du lär dig de olika positioner att använda och hitta en som passar dig.

Fotbolls hold är det mest populära läget används vid amning tvillingar. I anställningen ingår att hålla bebisarna på underarmarna med huvudet i händerna. Deras ben sträcker bakom dig med ett ben på varje sida av din arm. Håll handen uppåt tills bebisarna kan haka på. Placera en kudde under bebisarna eller använd en ammande kudde så att armarna inte tröttna för snabbt.

En annan populär hold är vaggan hold, vilket innebär ammar varje barn i standardläge med benen pekande inåt. Deras kroppar kommer att korsa över varandra, men de brukar inte har något emot, eftersom de var trånga tillsammans i livmodern. Det rekommenderas att använda en kudde i detta läge också, så händerna är fria att justera tvillingarna som behövs.

Du kan också ändra den upp och sätta en baby i varje position. Tvillingar är fortfarande individer och kommer att ha företräde om hur de vill att hållas. I början stadier, försök att ha en extra person runt för att hjälpa dig att plocka upp eller placera bebisarna.

När det är möjligt, försök att amma varje tvilling individuellt, minst en gång om dagen. Detta ger dig chansen att hålla varje barn nära och band med honom eller henne som individ. En bra tumregel är att amma dem tillsammans 80 procent av tiden, och individuellt 20 procent av tiden. Naturligtvis tar livet sin gilla gång och det kanske inte alltid är möjligt.

Mödrar till multiplar är mycket upptagna kvinnor. På grund av detta är det bäst att hålla dina barn på samma utfodring schema. Vid amning tvillingar samtidigt, frigör det dig att göra andra saker, till exempel foder själv, dusch och plocka upp då och då runt huset. För att uppmuntra dina barn att äta samtidigt, vakna upp syskon när en tvilling vaknar för att äta. Så småningom kommer det att fungera så deras hunger kval är i synk.

Det är alltid rekommenderat att hålla antalet till La Leche League praktiskt för eventuella problem som du kan snubbla över. De är en fri resurs för ammande mammor och förstå kraven från amning.

  • Amning ger en näringsrik kost för nyfödda och har många hälsofördelar för mamman, liksom.
  • Tvillingar bör ammas både tillsammans och var för sig.