Beer Brewing Explained

October 8

Trots vad många kanske tror, ​​ölbryggning är verkligen en relativt enkel process. I själva verket är det så enkelt en process, att du kan även göra det i bekvämligheten av ditt eget hem. Allt du egentligen behöver göra är att ha grunderna i ölbryggning förklaras, och du kan enkelt vara på väg att skapa dina egna fantastiska recept.

Nyckeln till att förstå ölbryggning ligger i att känna till de ingredienser som används. För några öl, det finns fyra huvuddelar, eller ingredienser. Det är den mängd, kvalitet och skilda metoder för matlagning och kombinera dessa fyra ingredienser som leder till en framgångsrik sats av öl. I själva verket kan det ärligt sägas att förstå hur dessa grundläggande ingredienser samverkar med varandra är en mycket viktig och integrerad del av brygga en framgångsrik och välsmakande sats av öl.

  • Vatten. Vatten är den viktigaste ingrediensen i öl, och som sådan har en enorm inverkan på hur du är ditt parti äntligen visar sig. När du väljer vatten som ska användas för din öl, är det viktigaste som du behöver oroa dig om det smakar gott. Om vattnet från kranen smakar gott till dig, då är det ok att använda för bryggning. Om inte, måste du använda en annan källa för ditt vatten (t.ex. destillerat eller vatten på flaska). Innan brygg din öl dock se till att du koka vattnet för att bli av med någon klor, fluor, eller andra kemikalier som bidrar till att "rena" vattnet eftersom de kan skapa problem under bryggningen.
  • Socker. Socker, eller rättare jästa socker, är viktigt eftersom det är det som matar jästen och hjälper till att ge ölet dess punch. Den vanligast använda formen av socker i ölbryggning är mältat korn, och är i själva verket en ganska traditionella synsätt. Brewers som just har börjat, eller de som är ute efter en enklare process, bör använda en pre-mältat, redo att använda maltsirap eller extrakt istället för att göra sina egna mältningen. För en ljusare öl, kan du använda majs, ris, vete, eller andra typer av spannmål. Se vad som fungerar bäst för dig.
  • Humle. Humle har två olika syften i ölbryggning. Det första syftet är att humlen ger en bitter smak till öl som hjälper till att jämna ut den totala smaken (för mycket socker kan vara en dålig sak du vet). Det andra syftet är att humle hjälper till att förhindra förruttnelse, och ge ölet en längre hållbarhet än det annars skulle ha, som uppvisas av skummande huvudet som många öl får när hälls.
  • Jäst. Öl bryggning, precis som bakning, förlitar sig på jäst för mycket av sin magi. Dock är jästen som används för att brygga öl inte samma typ av jäst som du använder för att baka bröd. Det betyder att ingen ersätta en för den andra om du kör ut. De jäst som används för att brygga öl finns i två varianter, ale och lager. Dessa är olika främst i hur de går om jäsningsprocessen. Till exempel, inte ale jäst inte jäsa om temperaturen går under 50 grader Fahrenheit, medan Lager jäst utmärka sig i ett temperaturområde från 32 grader Fahrenheit till 55 grader Fahrenheit.