Vad är Dermatochalasis?

October 30

Dermatochalasis är ett medicinskt tillstånd där huden på övre eller nedre ögonlock förlorar sin elasticitet, vilket gör att sag och bula. Villkoret som oftast förknippas med ålderdom, men vissa ärftliga sjukdomar, hudsjukdomar, ögonskador och njurproblem kan också leda till dermatochalasis. Vissa individer lider av betydande visionen obstruktion och dermatit, och kräver kirurgiska ingrepp för att ta bort överflödig hud, dra åt bindväv, och lindra irritation. En individ som tror att han eller hon har dermatochalasis bör rådfråga en läkare, som kan kontrollera mer allvarliga problem och avgöra det bästa alternativet för att förbättra utseendet och funktionen av patientens ögon.

Som person blir äldre, bindväv i sina muskler och huden förlorar elasticitet, vilket rynkor och klaffar av hängande hud. För personer med dermatochalasis är sträckt bindväv mest framträdande i de övre ögonlock, undre ögonlock eller båda. Individer med genetiska tendenser till slapp hud, kan dermatologiska störningar såsom Ehlers-Danlos syndrom, eller skador på ögon och omgivande vävnad också lider dermatochalasis.

I de flesta fall, inte lös hud runt ögonen inte påverka ögon funktion. Utskjutande hud kan vara så stor, dock att vissa människor har svårt att se. När de övre ögonlock sag, kan de hindra vision och potentiellt komma i kontakt med ögonen, vilket leder till infektion. Hud som faller på ögonfransarna kan göra det svårt att hålla ögonen öppna, kräver den enskilde att hela tiden höja sin panna att se. Dessutom är känslig ögonlockshuden benägna att inflammation, irritation och svullnad. När en individ upplever hälsoproblem relaterade till dermatochalasis, kan han eller hon måste ha lös hud kirurgiskt åtdragna och eller helt tas bort.

Det vanligaste kosmetisk kirurgi förfarande för att minska uppkomsten av sagging ögonlock är känd som ögonlocks, i vilken en skicklig kirurg gör ett litet snitt strax ovanför den övre ögonlocket eller under det undre ögonlocket, och tar bort överflödigt fett, hud, och löst muskelvävnad. Han eller hon fäster sedan den återstående huden att intakta senor och frisk bindväv i ansiktet. Den ögonlocket sys ihop och ges i genomsnitt en till två veckor att läka. De flesta patienter som genomgår ögonlocksplastik fritas från sitt funktionella och kosmetiska ögonproblem inom ungefär en månad av sina operationer. Det är vanligt för tecken på dermatochalasis att återvända med tiden, vilket nödvändiggör ytterligare operationer för att hålla huden ser och känner företaget.

  • Vissa människor väljer att ha den vikande, mörka ringar under ögonen borttagna, känd som ett undre ögonlocket ögonlocksplastik.