Vad är kinesisk gurka?

February 6

Kinesiska gurka är en grönsak som är i kalebass släktet Trichosanthes. Även känd som den mongoliska orm kalebass, växer den på en vinstock längs marken eller kan klättra upp spaljéer eller hönsnät. Växterna är infödda att öppna skogs- och gräsytor i Kina. Dessa typer av gurka är ätliga och ibland picklade eller ätas rå i sallader. Alla delar av denna prydnadsväxt används för medicinska ändamål.

Denna mångsidiga anbuds perenn kan odlas i ljus, lerig jord, samt i tung lera. Jorden ska vara fuktig och har bra dränering. När växande kinesiska gurka, är det viktigt att ge gott om solljus, eftersom det inte kommer att växa i skuggiga områden. Anläggningen producerar lurviga vita blommor från mitten av sommaren till hösten, som sedan går till utsäde och producera frukt. Mogna frukter är omkring 4 inches (10,2 cm) lång.

Även den kinesiska gurka anläggningen tenderar att släpa längs marken, kan det också vara utbildad för att klättra. Detta gör det perfekt för små utrymmen, och kan även odlas som en behållare anläggning om de placeras i en stor gryta med en liten spaljé. Om odlas i trädgården, skall den ges gott om utrymme att sprida ut. Det är liknande i växande vana att de vanligare engelska gurkor eller pole bönor.

De kinesiska gurka frukter brukar användas när nyplockade. Rötterna dock grävt på hösten och sedan skära i bitar och torkas innan de används. De rekonstitueras genom att blötlägga dem i vatten i flera dagar. Rötter mosas till massa och sedan ångade och görs till kakor och dumplings.

Även frukterna kan ätas, de användningsområden för kinesisk gurka är främst läkemedel. Det har varit populärt i kinesiska örtpreparat i århundraden för att behandla många olika tillstånd och sjukdomar. Frukten, inklusive frön, sägs vara anti-svamp och anti-bakteriell och tas som ett laxermedel och slemlösande samt. Frukten svålen har använts för att behandla gulsot, halsont, och även cancer.

Läkemedlet kinesiska gurka rot i sig har en mängd olika användningsområden. Det sägs vara en kraftfull abortificant och, i det förflutna, var en svamp indränkt i gurka saft och sedan placeras i slidan för att framkalla abort, vanligtvis i andra trimestern av graviditeten. Roten har också fått som behandling för diabetes och för att underlätta arbetet. Dessutom kinesiska gurka rötter innehåller trichosanthin, ett protein som testas med 2011 som en möjlig behandling för AIDS.

  • Skorpan av en kinesisk gurka har använts för att behandla halsont.