Undvika Flu

March 28

Chanserna är du har upplevt influensa minst en gång i ditt liv-om inte varje influensasäsong. Influensa är mycket vanligt, vilket orsakar obekväma och obehagliga symptom som feber, halsont, trängsel, frossa, trötthet, värk i kroppen, och huvudvärk. Det kan även vara dödlig för dem med nedsatt immunförsvar, särskilt den mycket unga och äldre. Det finns många behandlingar som är tillgängliga för influensa, skulle de flesta människor håller med om att det är bäst att bara för att undvika det i första hand. Även om vi inte kan göra mycket om förekomsten av bakterier, kan vi undvika dem.

Undvik att röra ansiktet, speciellt dina ögon, näsa och mun, eftersom bakterier lätt kan komma in på detta sätt. Undvik kontakt med människor som redan är sjuka; delar inte bestick, kyssa mun-mot-mun, etc, och försöka att inte vara i slutna utrymmen med en sjuk person under en längre tid. Om någon inom sex meter av er nyser eller hostar, vänd bort ansiktet i tio sekunder tills luft rensar. Uppmuntra någon nyser eller hostar omkring dig att nysa in i en engångsnäsduk eller insidan av hans eller hennes armbåge snarare än en hand.

Tvätta händerna ofta ordentligt och tvätta genom att gnugga tvål på händerna för femton till trettio sekunder och sköljning med varmt vatten. Du kan också använda ett alkoholbaserat hand sanitizer.

Det finns vitaminer och mineraler som är immuna stegring-särskilt vitamin E, C, och B-komplex. Du kan också ta speciellt formulerad over-the-disk immun boosters som Emergence-C, Airborne, eller Zicam. Yoghurt och färska frukter och grönsaker innehåller också naturliga probiotika och vitaminer för att avvärja infektioner.

Överväga att få en influensa skott, särskilt om du har en kronisk sjukdom, leva med någon med en kronisk sjukdom, är över åldern femtio, eller arbete / bor nära med en massa människor i ett litet utrymme. Kontrollera med din läkare att veta om du bör vaccinera små barn på dagis.

Undvik rökning och dricka: rökning faktiskt paralyserar flimmerhåren i näsan, lämnar dem inte kan hålla ut invaderande virus. Måttlig till tung användning av alkohol har också visat att kompromissa immunsystemet, lämnar du öppnar för mer frekvent sjukdom.

Minska stressen på din kropp och själ genom hälsosamma vanor: sova sju till nio timmar varje natt, äta en hälsosam, vanlig kost och motion. Minska stressen kommer att hålla ditt immunförsvar starkt och på sin vakt mot patogener.

Efter dessa riktlinjer bör skydda dig inte bara från influensa, men från andra skadliga bakterier också. Den bästa medicinen är förebyggande. Om du inte börja utveckla en hosta eller nysa, halsont, feber eller värk i kroppen, gör allt du kan för att rensa ditt schema att stanna hemma och vila-detta kommer inte bara hjälpa dig att läka snabbare, men kommer att hålla bakterier från att spridas till andra som inte vill influensan mer än du gör.