Hur effektiv är Azathioprine för Ulcerös kolit?

November 12

Administrera azatioprin för ulcerös kolit kan vara en positiv och effektiv behandling i vissa fall. Azatioprin är effektiv vid behandling av ulcerös kolit, eftersom medicineringen fungerar genom att undertrycka överaktivt immunsystem som orsakar denna sjukdom. Huvud instans där administrering azatioprin för ulcerös kolit är effektivt är att låta läkare att minska dosen av läkemedel som kallas kortikosteroider, som vanligtvis administreras för denna sjukdom. Även om kortikosteroider kan förhindra symptom uppstår, kan deras långsiktiga användning i höga doser ha skadliga biverkningar.

Använda azatioprin för ulcerös kolit har visat sig vara effektivt för ett antal olika patienter som lider av denna sjukdom. Det är effektivt eftersom det förändrar bodyâ € s immunförsvar. Närmare bestämt hämmar den processen för deoxiribonukleinsyra (DNA) bildning i kroppen, och selektivt inhiberar aktiviteten av vissa vita blodkroppar som spelar en roll i bodyâ € immunförsvar. Eftersom ulcerös kolit är en autoimmun sjukdom, som orsakas delvis ett överaktivt immunsystem som angriper infödda delar av människokroppen, undertryckandet av bodyâ € s immunsvar leder till klinisk regression av sjukdomen.

Inte alla patienter med ulcerös kolit bör behandlas med azatioprin. Denna medicin har mest nytta när det ges för att upprätthålla remission av sjukdomen. Patienter med ulcerös kolit tenderar att ha uppblossning av sjukdomsaktivitet, och erfarenhet av akut försämring av symtomen inklusive blodig diarré, buksmärtor och feber under dessa sjukdomsskov. Den flare sig ofta behandlas med mediciner som kallas kortikosteroider för att lugna ner sjukdomsaktiviteten och möjliggöra eftergift. Doser av kortikosteroider minskas som tolereras när symptomen börjar försvinna.

Om patienterna inte kan helt avvanda bort av kortikosteroider efter en akut flare, är ett alternativ att använda azatioprin för ulcerös kolit. Lägga på denna medicin ofta tillåter läkare att minska kortisondoser, vilket är fördelaktigt eftersom långvarig användning av kortikosteroider kan ha betydande biverkningar. I vissa fall, lägga azatioprin tillåter patienter att tas bort av kortikosteroidbehandling helt. Använda azatioprin ensamt anses av vissa specialister för att vara kontroversiell, dock, och de rekommenderar att fortsätta att använda både kortikosteroider och azatioprin för att förhindra ytterligare nödraketer sjukdoms.

En varning för användning av azatioprin för ulcerös kolit är att före start denna medicin till patienter som lider av denna inflammatorisk tarmsjukdom, bör ett antal olika blodprover göras. Antingen aktiviteten av tiopurinmetyltransferas (TPMT), eller den genetiska sekvensen som kodar TPMT måste utvärderas innan behandlingen påbörjas. Patienter med låg aktivitet i TMPT ska inte behandlas med azatioprin eftersom de kunde uppleva giftigare drabbar från administrering av denna medicin.

  • Ulcerös kolit orsakar kronisk inflammation i mag-tarmkanalen.
  • Ulcerös kolit orsakar tjocktarmen för att ha svårt att absorbera vatten, vilket kan leda till uttorkning.