Hur gör jag bränna kalorier?

October 23

Kalorier avser energi- och specifikt en enda kalori är den mängd energi som krävs för att höja temperaturen på ett gram vatten med en grad Celsius, vilket är nästan 2 grader Fahrenheit. Så när du bränner kalorier, vad du egentligen gör är att använda din bodyâ € s energi. Vi mäter mängden energi bränd av kalorier, och större eller mer långvarig aktivitet kommer att bränna kalorier i snabbare takt.

Ganska mycket allt du gör kommer att hjälpa dig att bränna kalorier. Detta inkluderar gå upp och ner dina egna trappor, dammsuga golv, kör ärenden till affären eller måttlig spela med ditt husdjur. De flesta av oss vill veta hur man bränner kalorier mer effektivt, och hur man bränner mer kalorier totalt.

En grundregel på näring är att ditt kaloriintag (vad du äter och dricker) inte bör överstiga den mängd kalorier du bränner. I själva verket om du kan minska kaloriintaget lägre än vad du bränner, du är mycket sannolikt att gå ner i vikt. Detta beror på att vi har lagrad energi i områden som fett. Om weâ € re inte tar i tillräckligt med kalorier, så kommer sannolikt att börja använda den lagrade energin för sitt energibehov en sund kropp.

Vad kan du göra för att bränna kalorier i snabbare takt? Det finns massor av saker. Ta en promenad i ungefär en halvtimme i maklig takt bränner ca 90 kalorier. Om du vill öka din kaloriförbränning, kan du plocka upp din takt. Om du kan gå med en hastighet av ca 3 miles per timme (4.2 km per timme), kan du bränna cirka 200 kalorier i en 30-minutersperiod. Det kan vara tillräckligt för att tillåta dig att ha några cookies efter middagen, eller helt enkelt för att långsamt släppa en del vikt.

Itâ € s viktigt att upprepa att vi bränner kalorier på i stort sett alla tider, och du kan välja andra aktiviteter för att öka kaloriförbränning. Att öka mängden tid du gå någonstans kommer att hjälpa dig att bränna fler kalorier. Till exempel, kommer ta trapporna vid arbete i stället för hissen vara en bättre metod för att använda upp kalorier. Parkering en bit från butiker eller ditt kontor ger dig en chans att bränna några fler kalorier.

Massor av mjuka sporter anpassade till massor av människor kan hjälpa dig att öka energiproduktionen. Tänk aktiviteter som tai chi eller yoga. Även roliga saker som att lyssna på 20 minuter musik en dag kan hjälpa dig att bränna ytterligare en kalori en minut. Om du är intresserad av fler sätt att bränna kalorier kolla kost eller motion böcker eller online kaloriräknare som kan hjälpa dig att avgöra hur mycket energi varje aktivitet använder.

  • Tai chi ökar energiutbyte, och eftersom det är skonsamma, det gynnar nästan alla i alla åldrar.
  • Walking är en låg påverkan väg för seniorer att bränna kalorier.