Vilka är de bästa tipsen för att göra Vegan Fudge?

August 14

Människor som följer en vegansk kost normalt inte äter någon form av animaliska produkter, inklusive kött, mjölk, smör, grädde eller ost. Vegan mat måste göras utan många av de vanligaste djurbaserade ingredienser som finns i bakverk, godis och många andra rätter. En särskild recept bara för vegan matlagning normalt vara det bästa sättet att göra vegan fudge, åtminstone till en början. I vissa fall kan en vanlig fudge recept användas, med vegan ingredienser ersättning för animaliska produkter, även om detta kanske inte alltid fungerar. Det finns också olika typer av fudge, såsom kokta och icke-kokta sorter och smaker som kan kräver olika typer av mat substitutioner i vegan matlagning.

Göra fudge kräver oftast grundläggande ingredienser som smör, socker, mjölk, vaniljextrakt och choklad eller andra smak marker. Kokta fudge görs typiskt genom att smälta smöret och kokning av socker i den tills den bildar en sirap som hårdnar fudgen när det svalnar. Icke-kokta fudges lita på tätheten av ingredienser för att göra dem tjock och lätt att skära i bitar. Alla som har problem med kokt fudge kanske vill prova icke-kokta vegan fudge först eftersom det oftast kan justeras lättare under blandning. En icke-kokta parti som verkar för tunn, till exempel, kan ofta förtjockas med tillsats av lite mjöl eller andra torra ingredienser utan att förstöra receptet.

Veganskt fudge som inte behöver kokas bortom smält socker i de våta ingredienserna kan göras med en mängd olika ingredienser. Vissa typer av mosade frukt och grönsaker, till exempel avokado, kan bidra till att ge den fudge en krämig konsistens. Dessa typer av icke-kokta vegan fudge kan kräva kylning att företaget upp och håller formen. Kokta fudge förblir allmänt fast vid rumstemperatur, även om vissa vegan sorter fortfarande kan behöva kylas för att härda ordentligt.

Kokt fudge kan vara lättare att göra genom att följa en vegan recept i stället ersätta vegan margarin, mjölk och choklad marker i ett vanligt recept. Detta beror på att smöret är en viktig ingrediens i icke-vegan kokta fudge. Smör eller margarin blandat med socker används ofta för att laga till en sirap som så småningom ger fudgen sin form och konsistens. Vissa vegan margarin får inte koka på samma sätt och kommer inte att skapa det behövs fasthet när svalnat. Vegan recept kan kräva ingredienser såsom mandelsmör, soja eller kokosmjölk, och speciella vegan choklad chips i mycket olika mängder än man kan hitta i ett vanligt recept fudge också.

Det är viktigt att komma ihåg att strukturen på vegan fudge sannolikt kommer att vara åtminstone något annorlunda från vanlig fudge. Dessutom till recept som är tänkta att vara krämigare än andra är mer benägna än torrare recept för att behöver ständig kylning för att hålla sin form och fasthet. Experimentera med olika vegan fudge recept är förmodligen det bästa sättet för de flesta kockar att lära sig att göra fudge utan animaliska produkter.

  • Vegan fudges måste göras utan animaliska ingredienser.