Vad är ett följebrev?

January 23

Vidarebefordringsavgift bokstäver är dokument som vanligen används i världen av den internationella handeln. Den följebrev används som ett officiellt dokument för att beskriva detaljerna i en transport av värdepapper. Information om vilken typ av värdepapper shopped ingår, tillsammans med relevant data om den faktiska transportmedel.

En typisk följebrev beskriver innehållet i leverans inom tillräckligt detalj som identifiering och kontroll av de värdepapper som levereras lätt uppnås. Samtidigt kommer brevet innehålla information om vem levererar värdepapper och vem som ska ta emot säkerhets transporten vid punkten för uppsägning för överföringen.

Det är inte ovanligt att ett följebrev att ge information om avresedatumet för transporten, namnet på transportören eller kurir som hanterar säkerhets transporten processen, och den förväntade leveransdatum för transporten. Detaljerna kan även inkludera sjöfarten eller spårningsnummer som gör att både köpare och säljare för att följa utvecklingen av transporten under tiden för transporten.

En av de viktigaste funktionerna i ett följebrev är att ge en ögonblicksbild av transaktionen som skett. Medan sällan inklusive information om inköpspriset för värdepapper som berörs kommer följebrev omfatta antalet enheter som ingår i transporten. Detaljerna kommer också ofta ge en kortfattad beskrivning av de uppgifter om inblandade säkerheten, vilket gör det lättare för innehållet i försändelsen ska kontrolleras av juridiska myndigheter på utgångspunkter och införselorter längs farled.

Användningen av ett följebrev är vanligt med många typer av internationella handelsavtal. Tillsammans med användning i en säkerhets transport, medföljer ett följebrev ofta en fraktsedel för varor som säljs för leverans till en köpare i ett annat land. Den extra detaljnivån kan bidra till att göra behandlingen vid olika tull vägspärrar mycket enklare att utföra, och därmed förhindra onödiga förseningar i leveransen av varorna.

  • Vidarebefordringsavgift bokstäver används ofta i internationell sjöfart.