Vad är skillnaden mellan Wood Siding och Vinyl Siding?

December 15

Trä sidospår och vinyl är i huvudsak olika arter. I slutändan, ett beslut mellan de två kommer nästan alltid ner till estetik kontra pris. Den estetik gapet har stängt till viss del under de senaste åren, som vinyl sidospår tillverkare har blivit bättre på att imitera utseendet av trä. Fortfarande, nästan alla grupper som sätter reglerna för att bygga och renovering i historiska kvarter placera vinylbeklädnad på toppen av sin "förbjudna" listan.

Villaägare inför ett val mellan trä sidospår och vinylbeklädnad behov av att fråga sig om utseendet på deras hus skulle förbättras genom att använda trä och om de är beredda att ägna tid och / eller pengar för regelbundet underhåll att trä kräver. De uppenbara fördelar med att vinyl inkluderar hållbarhet - eftersom färgen inte är externt tillämpas, det aldrig chips eller peeling - och pris --generally betydligt mindre än trävaror). Självklart är vinyl oattraktiv för termiter, och är ogenomtränglig för fukt röta som ofta plågar hus med trä rangerbangård. På baksidan, ger trä sidospår bättre isolering. Också - och här är där estetiken sticker upp sitt vackra huvud igen - installation av vinyl skymmer ofta trim detaljer som ger ett hus sin individualitet.

Marknadsföringen striden mellan trä sidospår och vinyl fortsätter med oförminskad styrka, med båda lägren som arbetar för att övervinna sina inbyggda nackdelar. Trä sidospår tillverkarna försöker göra sin produkt mer hållbara, vinyl företag försöker övervinna vinyl image som "billig". Trä sidospår och vinyl har också en ny konkurrent - Hardiplank, vilket är en komposit av trä och cement som innehåller några av fördelarna med de äldre tapeter. Byggare kan också erbjuda galvaniserad metall.

Generellt behöver trä sidospår som ska målas minst vart fjärde år. Det är också en bra idé att hålla fukten bort det när det är möjligt, eftersom det är det som ger upphov till de telltale mörka fläckar av röta. Väl fungerande rännor är en nyckel i denna kamp.

Miljöaktivister slits om fördelarna med trä ytterväggar och vinyl. Den tidigare, naturligtvis, kräver destruktion av träd. Men där gammalt trä sidospår kan återvinnas som ved, gör vinyl brinner inte - en annan fördel när det är på plats - och kan vara svårt att göra sig av. Den goda nyheten är, som inte kan bli ett problem, med tanke på dess livslängd.

  • Vinyl sidospår brinner inte.
  • Vinyl spåranslutning är i allmänhet billigare än trä rangerbangård.