Vad är engelska Hawthorn?

November 12

En engelsk hagtorn är en typ av små träd i rosen familjen. Populär i Nordamerika, är den engelska hagtorn hemma i Europa. Även historiskt dessa träd har använts för medicinska ändamål, är de oftare används nu för landskapsarkitektur. Det vetenskapliga namnet på engelska hagtorn är Rundhagtorn.

Lövfällande, kan engelska Hawthorns nå höjder (4,6-6,1 m) 15-20 fot, med en nästan lika stor bredd, om de lämnas unpruned. Deras blad är mörkgröna och suppleant på stjälken. Rundad och flikiga bladen är vanligen mellan 1,5 och 2,5 inches (3,8-6,35 cm) lång. De sägs att likna små eklöv. Den engelska hagtorn kontor har 1 tum (2,54 cm) långa taggar som sticker i intervaller.

I maj, kluster av vita blommor blomma i corymbs. Corymbs är blomma kluster som verkar vara platt på toppen. Varje blomma är liten och har fem rundade, något överlappande kronblad. I början av hösten, små röda fruktformer. Bären är ca 0,5 inches (1,27 cm) över och locka en mängd fåglar.

Ofta används som provträd eller att rada trottoarer eller gator i kommersiella områden, kan dessa anläggningar också beskäras i buskar och användas som säkring. När den används som ett provexemplar träd, är en växt placeras vanligen i ett öppet område och tilläts växa naturligt med minimal eller ingen beskärning. Engelska Hawthorns brukade rada gator, dock måste ha sina lägre grenar beskäras regelbundet.

Lätt att växa, engelska Hawthorns föredrar bördig jord, men kommer att växa i de flesta jordar, inklusive lera. De är torka toleranta och gör bäst i fullt solljus. Förökning kan uppnås genom sticklingar, men i naturen, fåglar distribuera sina frön efter att ha ätit frukten. Eftersom anläggningen är så lätt att växa, men i vissa områden, särskilt i Stillahavsområdet i USA anses det en skadedjur.

Den engelska hagtorn är mottaglig för en mängd olika sjukdomar och skadedjur. Bladfläck och bladtorka är de viktigaste sjukdomarna som drabbar dessa växter. Skadedjur inkluderar tält larver, spinnkvalster, päron sniglar och bladlöss. Bladmine och Provtagare är också ett problem för dessa träd.

Flera sorter och hybrider har utvecklats som utger sig för att vara sjukdomsresistenta. Den crimson moln och Pauls scharlakansröda sorter båda har visat sig ha ett visst motstånd till bladtorka. De även kan vara önskvärt för att de röda eller röda och vita blommor. Två hybrider, som kallas snowbird och toba, sägs också vara sjukdomsresistenta, men det är mindre bevis som stöder detta påstående.

  • Engelska Hawthorn växer bra i alla jord, inklusive lera.