Vad är en automatisk Skivspelare?

July 15

En automatisk skivspelare är utformad för att spela vinylskivor genom spinning dem vid en jämn hastighet och i ingrepp med en tonarmen utrustad med en patron och penna, eller nål, in i en skivspåret. Den känsliga natur pennan friktion mot den känsliga vinyl kan ibland orsaka irreparabla skador på ibland sällsynta eller antika skivor av det långlivade medium. Automatiska skivspelare erbjuda tryckknapp drift, vilket gör att tonarmen stiga, ställa sin position, och lägre på rekordytan med maskin delikatess och precision. Denna automatiserade dämpning av tonarmen gör rekordet för att spela till slutet, och maskinen för att återställa sig utan risk för skador från ostadig finger skaka.

Även om tekniken har länge ersatts i populär användning av digitaliserade inspelningsmetoder, fortsätter automatisk skivspelare utrustning för att hitta en plats bland musikälskare. De varma, analoga drag av smidig vinyl upptar en karakteristisk nisch för amatörer och professionella audiofiler. Enheter fortsätter att tillverkas i bekanta former och med många innovationer. Automatiska sorter kan bevara skick album, men de också lägga till flera rörliga delar som kan minska de totala akustik, jämfört med de mer rigida, mindre resonans manuella typer.

Med hjälp av en lyftspaken, manuella skivspelare erbjuder ibland halvautomatiska kapacitet. Enheter kan hjälpa användare att hålla tonarmen ovanför skivans yta, så att den kan placeras ovanför varje önskad låt spår, och sänks automatiskt. En helautomatisk skivspelare gör det svårare att spela en viss låt på en skiva. Det kan också ge mindre ljud precision än manuella sorter. Bevara skivor från skador, fortsätter dock att göra det ett attraktivt val för många användare.

Discjockeys (DJs) har populariserade denna teknik för levande underhållning i dansklubbar och musikframträdanden. Specialiserade DJ automatisk skivspelare uppställningar ger många funktioner jämfört med konventionella hem modeller. Även om båda typerna kan ha hastighetsväljare och switch operation, ger typ DJ även stignings kontroller som används i matchande takt tempon mellan låtarna. Dessa enheter har Slipmats för att tillåta glidning rekordet över rörliga diskens för repa effekter. Utlöses indikerar takt hastigheter för snabba omställningar och tonearms har funktioner som halkbekämpnings och upphängnings justeringar.

Andra automatiska skivspelare produkter erbjuder funktioner som universella seriebussen (USB) portar för överföring av vinyl-ljud till digitala format. Dessa system kan mata ut till en dator eller flash-enhet. Fler faktorer som påverkar en skivspelare prestanda inkluderar dess signal-brus-förhållande, Svaj och uppspelningshastigheter.

Signal-till-brusförhållande anger signalnivån relaterad till dess grad av bakgrundsbrus; Ju högre siffra, desto bättre kvalitet på uppspelningen. Svaj beskriver graden av uppspelningshastighet variation; det lägre, desto bättre. Uppspelnings hastigheter är vanligen vid 33 1/3 och 45 varv per minut (rpm) för album och singlar respektive, medan äldre phonographs använde 78 RPM.

  • Klubb DJs har ofta automatiska skivspelare.
  • Gamla phonographs spelat 78 RPM register.