Hur behandlar jag Brittle Fingernails?

May 18

Sköra naglar kan vara resultatet av ett antal olika problem, så det finns många lösningar. Några av de vanligaste orsakerna till spröda naglar inkluderar väder, exponering för element, och vitaminbrist. För varje sak, det finns en annan behandling.

Om du bor i ett mycket kallt klimat, eller i en region som upplever hårda vintrar, då sköra naglar kan vara ett resultat av vädret. Det kalla vädret kan leda till spröda, och även peeling, naglar. Vidare är den uppvärmda luften i hemmet, bilen, och arbetsplatsen som skulle kunna vara ganska torr, vilket också kan leda till nagelproblem. Det bästa sättet att motverka dessa effekter är att hålla dina händer och naglar återfuktad så mycket som möjligt. Var också noga med att använda handskar utanför hela tiden för att hålla händer och naglar varma.

Sköra naglar kan också vara orsaken genom att arbeta med händerna, särskilt om dina händer utsätts för kemikalier. Regelbunden nedsänkning i vatten kan också leda till spröda naglar. Skydda dina händer medan du arbetar genom att bära gummihandskar och se till att hålla dina händer och naglar återfuktad med en bra mjukgörande.

Slutligen kan spröda naglar vara resultatet av en vitaminbrist. Helt enkelt ta en multivitamin kan bidra till att förbättra styrka och tjocklek naglarna. Om du redan tar en multivitamin, kanske du vill ta en kalciumtillägg. Faktum är att vissa företag som tillverkar vitaminer producerar formler specifikt för att stärka naglar.

Ett annat sätt att förbättra hälsan hos dina naglar är att använda en polish som är speciellt avsedd att ge näring naglarna. Om du inte redan regelbundet använder nagellack, då är det bäst att inte starta, så någon form av polska, även de som är tänkt att vara bättre för nagel hälsa än andra, kan lämna dem spröda. Om du däremot använder nagellack på regelbunden basis, bör du överväga att byta till en lack som är framtagen för bättre spik hälsa.

Alla behandlingar för spröda naglar kommer att ta tid att visa resultat. Detta beror på naglar som har skadats måste växa ut, ger vika för nya, friska naglar. Det kan ta veckor, till och med månader, för att se en fullständig förändring i naglarna. När du vet hur man tar hand om dina naglar och hålla dem friska, behöver du inte oroa dig för sköra naglar igen för en lång tid.

  • Vissa nagelpoler är formulerade för att ge näring naglar.
  • Vissa företag producerar multivitaminer som är formulerade specifikt för att ta itu med sköra naglar.
  • Iklädd gummihandskar medan rengöring kan hjälpa till att förhindra naglar från att bli spröda.