Hur man kan utveckla en Brand

July 10

Om du är redo att profilera dig själv eller ditt företag, måste du ha en klar uppfattning om vad utveckla ett varumärke faktiskt innebär innan du verkligen komma igång. Ditt varumärke-utvecklingsprocessen bör alltid följa dessa viktiga steg:

 1. Bestäm vad du ska varumärket.

  Är du branding en produkt, en tjänst, ett företag eller en individ?
 2. Gör din forskning.

  Först, ta reda på allt som finns att veta om din marknad. Sedan, ta reda på allt som finns att veta om din produkt eller tjänst.
 3. Placera din produkt eller tjänst.

  Hitta och vinn en plats för ditt erbjudande på marknaden och i konsumenternas sinnen genom att erbjuda unika lösningar på problem och behov som inte redan behandlas av konkurrerande produkter.
 4. Skriv ditt varumärke definition.

  Din definition varumärke beskriver vad du erbjuder, varför du erbjuder det, hur din erbjudande är annorlunda och bättre, vad unika fördelar dina kunder kan räkna med, och vad löfte eller en uppsättning löften du gör till alla som arbetar med och köpa från ditt företag.
 5. Utveckla ditt namn, logotyp och slogan.

  Ditt namn är nyckeln som låser upp ditt varumärke i ditt konsumentens sinne. Din logotyp är brandmark eller symbol som fungerar som ansiktet på ditt varumärke. Din tagline är den minnesvärda fras som ger konsumenterna en snabb indikation på din produkt, varumärke och marknadsposition.
 6. Starta ditt varumärke.

  Ditt varumärke blir offentlig när du avslöja ditt namn, logotyp och slogan, och när du börjar berätta för din marknad historien om hur ditt varumärke speglar vad du står för.
 7. Hantera, hävstångseffekt, och skydda ditt varumärke.

  Detta är den "vård och utfodring" fasen av branding processen; det är det steg som leder till en stark, frisk, fjädrande varumärke. Precis som bra föräldraskap, kan god branding hantering sammanfattas i ett enda ord - konsekvens.
 8. Rikta ditt varumärke för att hålla den aktuell.

  Ibland kan du (och bör) ändra hur ditt varumärke presenteras. Från tid till annan, måste du uppdatera ditt varumärke presentation (inför ditt varumärke) för att hålla det relevant för den marknad där den lever.