Vad bör jag veta om Barbados?

October 4

Barbados är en liten ö land i Västindien. Den omfattar 167 kvadrat miles (431 kvm. Km), vilket gör det lite mer än dubbelt så stor som Washington, DC. Nationen är en del av den Små Antillerna ön kedjan, vilket inkluderar den amerikanska Jungfruöarna, Brittiska Jungfruöarna, Antigua och Barbuda, Saint Kitts och Nevis, Saint Barts, Anguilla, Saint Lucia, Trinidad och Tobago, Aruba, och andra. Ön ligger ungefär 270 miles (435 km) norr om Venezuela.

Den tidiga historia Barbados följer att de flesta av de Små Antillerna. Ön var först bebodd i den 4: e talet av medlemmar av Saladoid-Barrancoid gruppen, flyttar norrut från Venezuela. Någon gång i den 9: e talet Arawaks kom, existerar jämsides med de Saladoid-Barrancoid människor. På 13-talet visade Karaiberna upp, tränga undan både Saladoid-Barrancoid människor och Arawaks, och lösa Barbados utför.

Den spanska först kom på Barbados någon gång på 16-talet. De inte lösa öarna speciellt, men ta många Karaiberna att använda som slavar på närliggande odlingar, och dödade andra som gjorde motstånd. De återstående Karaiberna övergav ön i spåren av den spanska erövringen. Ön förblev därefter vilande i ytterligare hundra år, tills britterna anlände i början 17th century, hitta en obebodd ö med en klimat idealisk för grödor.

Den brittiska importerade stora mängder afrikanska slavar till Barbados, och senare kom i irländska och skotska arbetare som kontrakterade tjänare, och ännu senare som slavar själva. Kelterna och afrikanerna arbetade tillsammans i ett antal slavuppror under de första åren, men så småningom den keltiska befolkningen i Barbados minskat, och av 19-talet var ön övervägande svart. Slaveriet slutligen avskaffades 1834, men de facto slaveriet fortsatte under några år efteråt.

Barbados började gå mot ett mer demokratiskt system på 1930-talet, och den svarta befolkningen på ön började få mer makt, så småningom wresting makten från de vita markägare runt 1950-talet. I slutet av 1950-talet och början av 1960-talet var Barbados en del av Västindiska federationen, tillsammans med ett antal närliggande öar, tills gruppen föll isär på grund av interna käbbel 1962. Barbados småningom uppnått självständighet efter förhandlingar med Storbritannien i 1966.

Barbados är en vacker karibiska ön, erbjuder många av samma attraktioner som närliggande öar. Vackra naturreservat, orörda vatten och silkeslen vita stränder är de viktigaste skälen människor besöker Barbados, men landet har också ett livligt nattliv efter att solen har gått ner.

Flyg anländer dagligen till Bridgetown från ett antal nordamerikanska städer, samt Europa och andra platser i Västindien. Bridgetown är också ett mycket populärt resmål för kryssningsfartyg, och många båtar kaj där varje år.

  • Barbados är en populär destination för kryssningsfartyg.
  • Barbados avskaffade slaveriet 1834.