Vilken typ av behå är rätt för mig?

May 17

Många kvinnor bär behå som inte storlek korrekt, eller är olämpliga för den verksamhet de bedriver. Kan välja en behå vara svårt, speciellt i en butik med ett brett sortiment av tillgängliga behåar. Det finns flera frågor att ta hänsyn till när man väljer en behå som kommer att göra processen enklare.

Det första du bör tänka på när du väljer en behå är hur du kommer att använda bh. För motion, bör en sport-bh köpas. För slitage under t-shirts och andra formanpassade plagg, en sömlös bh gjord av ett slätt material är en utmärkt idé. Strap bras är utformade för att gå med axelbandsplagg och klänningar. Om du är gravid, en moderskaps behå tillgodose dina förstorade och ofta mörare bröstet är en bra förvärv, och ammande mödrar bör tänka omvårdnad bras, vilket gör ammande mycket lättare.

En annan faktor är den typ av stöd som erbjuds. Större breasted kvinnor bör söka bygel bh med stora vingar, medan mindre breasted kvinnor kan komma undan med mindre underwires eller en bygel gratis bh. Bras med remmar som korsar i ryggen erbjuder mycket mer stöd än konventionella raka bandet behåar, och banden kommer att vara mindre benägna att glida. Att välja en behå med rätt nivå av stöd är mycket viktigt, och var inte rädd för att be om hjälp.

Style är en annan fråga när man väljer en behå. Bras kör allt från lacy dress-up behå som är avsedda för prydnadsändamål till praktiskt, mycket vanligt behåar. De flesta kvinnor vill ha ett par dressat behåar tillgängliga tillsammans med matchande underkläder för speciella tillfällen. Arbetshäst behåar som är utformade för långa, bekväma slitage och praktiska utseende är också en viktig del i garderoben. Dessutom skulle de flesta kvinnor gynnas välja ett urval av naken behåar för slitage under rena eller lätt färgade plagg.

De material som används kan också ha en inverkan på att välja en behå. De flesta behåar måste handtvättas. Kvinnor som vill kunna kasta sina behåar i tvättmaskinen bör söka spolarsäkra bh, som ofta är gjorda av bomull. Syntetiska material är mycket vanligare, även om kvinnor kanske vill se upp för spetsar, vilket kan få knaster. Medan undersöker material för vård och komfort, kan kvinnor också vill kolla på var sömmarna av behå är, eftersom sömmar kan få obekväma efter en lång dag.

Komfort är förmodligen det viktigaste när man väljer en behå. En bh ska aldrig vara obehagligt att bära, och tid ska tas samtidigt välja en behå för att säkerställa att en behå passar ordentligt. För att passa en behå korrekt, hitta någon att hjälpa dig att ta mätningar så att du kan se till att de är korrekta. Börja med att mäta bröstkorgen direkt under brösten. Om mätningen är mindre än 33 inches (84 cm), tillsätt fem inches (13 cm) till den. För mätningar över detta belopp, måste du lägga till tre inches (åtta centimeter). Denna numeriska mätningar är den mätningen bröstet, och du kan doublecheck det genom att mäta runt bröstet ovanför dina bröst. Bröstet mätning ska matcha den justerade bröstkorgen mätning.

Därefter mäter hela vägen runt bröstet vid den bredaste stället att avgöra din kopp storlek. Skillnaden mellan denna mätning och mätning bröstet kommer att spegla din kopp storlek. I USA, varje tum (två och en halv centimeter) av skillnad representerar en bokstav. De flesta människor faller i intervallet AA, A, B, C, D, eller DD. Större storlekar finns också. Kopp storlekar kan variera i andra nationer, även om de lägre storlekarna är relativt standardiserade.

När du försöker på en behå, kontrollera att alla remmarna ligger platt och tom. Det bör inte vara knäck någonstans, och banden ska inte gräva i ditt kött. Stick ett finger under bh i fronten för att kontrollera andningen rum, och se till att kopparna är helt fyllda. Behån ska kännas bekväm som du böjer och vrider på det. Om bh inte passar, be om en annan storlek eller stil. Skäms inte för att försöka på ett sortiment av behåar att välja den rätta, eftersom komfort är avgörande!

  • En kvinna försöker på en behå.
  • En sportbehå.
  • En demi-behå är användbart för lowsnittet skjortor.
  • En axelbandslös behå.
  • Genom att ta enkla mätningar med ett skrädderi måttband, kan du räkna ut vilken storlek behå att köpa.