Vilka är de bästa övningar för spinal stenos?

April 29

Spinal stenos är ett tillstånd där en persona € s ryggradskanalen smalnar. Detta tillstånd, som ofta utvecklas i äldre människor, orsakar kompression av ryggmärgen och nerverna i området. Utövar cana € t bota spinal stenos, men det kan bidra till att öka flexibiliteten och stärka ryggen. Utföra övningar för spinal stenos kan också hjälpa till att öka en persona € s rörelseomfång och stabilitet. Utövar kan vara viktigt för att upprätthålla förmågan att gå som tillstånd försämras.

Det finns många typer av styrkeövningar för spinal stenos patienter. Stärkande övningar kan användas för att förbättra muskeltonus och göra buken starkare, vilket kan bidra till att stabilisera ryggraden. Förstärkning benmusklerna kan göra med hjälp ordentliga kroppsmekanik lättare när du lyfter och böjer. Detta kan förbättra den totala tillbaka hälsan och bidra till att förhindra skador som skulle kunna göra stenos smärtan värre.

Curls är bland de bästa styrkeövningar för spinal stenos. För att utföra dem, en person ligger på rygg och placerar armarna ut till hans sidor. Han böjer sedan knäna bara lite och pressar ryggen platt mot golvet under honom. Den motionär lyfter sedan huvudet från golvet, följt av hans skulderblad. När hans skulderblad är från golvet, håller han denna position i några sekunder innan han återvände till startposition och upprepa övningen flera gånger.

En annan förstärkning övning för spinal stenos är stammen höjning. För att utföra detta arbete, ligger en person nedåt på golvet, med armarna på hans sidor. Han stramar då hans skinkan muskler och höjer både hans huvud och axlar från marken. Den motionär är tänkt att sluta när han inte kan flytta upp något längre utan obehag, kvar i detta läge under några sekunder. Han återvänder därefter till utgångsläget och upprepar övningen flera gånger.

Flexibilitet övningar hjälper stenos patienter stannar mobil och flexibel. Med större flexibilitet, kan en persona € s ryggrad flytta som det ska, och det är mindre sannolikt att trycket på lederna kommer att orsaka skada. Sträcker bör utföras med långsamma rörelser och utan att studsa.

En av de bästa flexibilitet övningar för spinal stenos är hamstring stretch. För att utföra det, en person ligger platt på rygg och höjer ett av hans ben. Håll baksidan av upphöjda låret med händerna, rätar utövaren sitt knä tills han känner en sträcka i hans lår. Han håller sedan sträckan i ca 20 sekunder innan han återvände till utgångsläget. En motionär kan utföra denna sträcka några gånger på varje ben.

En stående bakåt böj är en annan flexibilitet övning för spinal stenos. För att utföra det, står utövaren med ryggen rak och händerna på hans höfter. Han böjer sedan bakåt tills han känner en mild stretch, försiktigt så att inte falla omkull. Han kvarstår i denna sträckt läge i cirka fem sekunder innan han återvände till startposition och upprepa sträckan några gånger.

Även motion är i allmänhet bra för patienter med detta tillstånd, bör de inte börja motionera utan att söka en Doctora € s godkännande först. Om motion orsakar smärta, ska utövaren stanna och låta en läkare veta. Med dessa steg kan hjälpa utövaren att undvika skador.

  • Stärkande övningar kan göra buken starkare och stabilisera ryggraden.
  • De med spinal stenos kan finna motion hjälper till att förbättra sin förmåga att gå.
  • Även sjukgymnastik övningar inte kan bota spinal stenos, kan de vara effektiva i att förbättra övergripande spinal flexibilitet och styrka.
  • Spinal stenos smärta och relaterade symtom kan avsevärt påverka livet för den sjuke.
  • Flexibilitet övningar hjälper stenos patienter stannar mobil och flexibel.
  • Spinal stenos är en vanlig orsak till nacksmärta.
  • Stärka magmusklerna kan bidra till att stödja nedre delen av ryggen.