Vad ska jag titta efter när man köper en matberedare?

September 17

En matberedare s bästa försäljningsargument är dess förmåga att ersätta ett antal andra köksprylar. En mångsidig modell med rätt blad och bilagor kan hugga mat som en kniv, knåda bröd som en mixer, blanda ingredienser som en effekt mixer, och extrahera juice som en kommersiell juicepress. Många hem kockar kan bli överväldigade av det antal optioner som presenteras av denna köksmaskin.

När shopping för en matberedare, bör du överväga makt, bärbarhet och funktionalitet. Dessa enheter varierar i storlek från en miniatyr 2 kopp (473 ml) chopper till en 20 kopp (4,7 l) professionell modell för bulk matlagning och förberedelser. Den första Tricket är att köpa en som matchar just dina matlagning behov. De flesta hem kockar skulle kunna använda en medelstor matberedare, med en cirka 8 till 10 cup (1,89-2,36 l) kapacitet, för familjerecept. Mindre mini processorer kan vara behändiga för snabb hack av några ingredienser, så har två olika maskiner kan inte vara en dålig idé. Rädda de största storlekarna för proffs och storkök, såvida du inte räknar enstaka behov av bulk matlagning.

En annan viktig faktor är makt. Större enheter kräver naturligtvis mer makt att knåda bröddegar och bryta upp hårda grönsaker. Leta efter minst 400 watt för en genomsnittlig maskin. Professionella enheter kan funktionen 750 watt eller mer, vilket är mer än tillräckligt med kraft för att hantera alla matlagning.

Ett övervägande som kan skilja en bra matberedare från resten av flocken är tillgängliga tillbehör. En idealisk enhet bör innehålla blad, skär skivor och vispar. Skärverktygen bör vara väl konstruerat och sitta säkert i maskinen. En generös inmatningsrör med en störta enhet är också en bra funktion. Små matningssonden kan orsaka kockar att spendera mycket tid att skära maten ner till storlek innan bearbetning. En bra maskin tillåter mat som skall tillsättas under drift. En mixer kvarstad kan spara tid och hyllutrymme, medan en juicepress alternativet duplicerar funktionen hos en dyrare enhet.

Eftersom en matberedare är utformad för att ersätta ett antal andra apparater, kan lagring och bärbarhet också vara en ersättning. Vissa har infällbara sladdar eller ett stapling system för knivar och tillbehör. De flesta av de bearbetnings delarna bör vara tål maskindisk, eller åtminstone lätt att rengöra för hand. Kockar med små barn kanske vill ha en med ett låssystem för att förhindra oavsiktliga nyetableringar.

Lärande som bilagor utföra specifika uppgifter i en matberedare tar tid, så studera bruksanvisningen noga för tips på att få bästa resultat från din nya köksmaskiner.

  • En handhållen matberedare kan användas för att hugga eller mos mat.
  • De mest bekväma matberedare är de som tål maskindisk.