Vad är Scallions?

August 28

Känd av många olika namn runt om i världen, salladslök är en av flera sorter av löken. Med en något skarp, men glädjande smak, kan en salladslök användas i kalla rätter såsom sallader, som en toppning för olika typer av grytor, eller en ingrediens i många recept. I huvudsak alla situationer där en vit eller gul lök kan användas, lök kan vara substituerade.

Scallions är kända av en mängd olika namn runtom i världen. I Grekland, Kanada, och Cypern, är salladslök ofta kallas en grön lök. Medborgare i Peru vet salladslök som en kinesisk lök. Andra länder kallar dem salladslök, Gibbons och cibies. Runt USA är scallions brukar kallas grön lök i södra delen samtidigt som kallas lök i andra delar av landet.

I utseende, scallions har en liten anbud vit lampa vid en ände. Från lampan, mörkgröna rörformiga sektioner sträcker sig vertikalt. Både i lampan och de rörformiga delar vanligen anbud och har en mildare smak än andra sorter av lök. De gör ofta utmärkta val när det finns en önskan om någon antydan till lök, men andra alternativ anses för överväldigande.

Det finns ett antal sätt att använda lök i olika recept. Genom att hacka de gröna sektioner, är det möjligt att lägga till en antydan till lök till en grönsallad. På liknande sätt kan finhackad grön lök också användas för att förstärka smaken av kalla och varma soppor. Som en toppning eller garnering för stekar eller köttfärslimpa, denna typ av lök lägger visuella intresse för presentationen samt förbättra smaken av skålen.

Scallions används i kan olika typer av mat. Kinesiska och thailändska stek rätter gör ofta användning av dessa lökar. I den amerikanska södern, grön lök är ofta en favorit ackompanjemang till en servering av pinto bönor eller black-eyed peas. Ett antal rätter tillagade med couscous kommer att använda sig av de gröna delarna av salladslök som ett sätt att lägga till färg samt smak till receptet.

På grund av den mer känsliga natur knipplök, är det vanligen tillrådligt att använda dem snart efter inköp eller skörd. De brukar inte hålla samt större lökar såsom Vidalia lök eller Texas Sweets. Många stormarknader bära dessa grön lök i producera avsnitt året runt, vilket gör det möjligt att laga mat med dem som helst. Den subtilare smaken ofta gör dem bättre att lök med en mer uttalad smak.

  • De gröna ändar salladslök används ofta som topping på gröna sallader.
  • Scallions kan vara en smakrik tillägg till wokade rätter.