Vilka är de olika typerna av förstärkare Stands?

August 25

Förstärkare står används vanligtvis med gitarrförstärkare och är utformade med specifika viktgränser. De grundläggande typerna är bord, förhöjda, vinklad, och prop. De flesta kan rymma en mängd olika förstärkare stilar och varumärken. Stativen används för att höja eller luta förstärkare, förbättra projektionen av ljudet. Förhöjda står också sätta förstärkaren på en mer bekväm höjd för musiker.

Under 1960- och 1970-talet, en kraftfull förstärkare var stor och tung och krävde en högtalare med en bred diameter. Eftersom tekniken förbättras, storleken och vikten av förstärkare minskat, även om ljudkvaliteten och makt ökat. Även den mest kraftfulla förstärkaren inte skjuter bra om det bara är 24 inches (60 cm) lång och sitter på marken. Därför blev förstärkaren monter en populär metod för att höja förstärkaren och få en bättre projektion av ljudet.

Den typiska stativ är utformad som en hopfällbar och lätt ram. Dessa funktioner tala musiker som tillbringar mycket av sin tid att spela utanför deras hem eller studio och som måste transportera sin utrustning så effektivt som möjligt. Det är inte ovanligt att musiker att använda en stol, pall, eller trave böcker som en provisorisk monter om de befinner sig utan en.

Förstärkare står vanligtvis konstruerade av metall och har justerbara ben och stöd. De flesta är antingen vinklade eller platt. Vinklade montrar är utformade med två L-formade stöd och sitta i en vinkel som kan eller inte kan vara justerbar. Platta förstärkare montrar kan utformas för att likna en tabell eller liknar den vinklade förstärkaren men med de L-formade bärarna vinkelrätt mot golvet.

De flesta bestånd är byggda med två eller fyra ben, men åtminstone en design använder en piedestal. Denna design är populärt eftersom det är mer estetiskt tilltalande och har ett litet fotavtryck, vilket betyder att det tar upp väldigt lite utrymme. Även om inte tekniskt en monter, den har stöd som är utformade för att tillåta större förstärkare vila på golvet och luta tillbaka för bättre projektion. Dessa bärare är antingen ett ben, som stöder förstärkaren bakifrån, eller en kil som stöder förstärkaren underifrån.

Inte alla förstärkare står är färdigköpta. Gör-det-själv står förstärkare är ofta gjorda av trä, plast eller metall rör. Fördelen med en hemlagad förstärkare ståndpunkt är att dess vinkel och höjd kan anpassas för att passa individuella behov.

Jämfört med förstärkare och instrument, står förstärkare är inte dyrt. Trots detta kan de dyrare förstärkare står kosta tio gånger beloppet av budgetvänliga läktaren. Prisskillnaden beror vanligtvis på att bygga, viktgräns, och formgivaren eller varumärke.

  • Stativen används för att höja eller luta förstärkare, förbättra projektionen av ljudet.