Vad kan jag förvänta mig av DUI Skyddstillsyn?

November 14

En driving-under-påverkan (DUI) laddning uppstår när en person är fångad framför ett motorfordon under påverkan av droger eller alkohol. Beroende på svårighetsgraden av brott och i vilket skick den inträffade i, kan en DUI klassificeras som antingen en förseelse eller ett brott. Skyddstillsyn kan vara ett villkor för en DUI straff och kan kräva den enskilde som ska övervakas av en övervakare. DUI skyddstillsyn riktlinjer kan föreskriva att du inte dricker alkohol, rapportera till en övervakare minst en gång i månaden, hitta ett jobb att återbetala eventuella böter eller avgifter, utföra samhällstjänst arbete, och vara föremål för slumpmässig drogtestning.

De flesta stater i USA har ställt den illegala alkohol i blodet (BAK) för förare inställd på .08. Osäkra chaufförer fångade kör ett motorfordon kommer antingen att debiteras med en förseelse eller brott. Normalt är den första, andra eller tredje brott klassificeras som en förseelse. När en förare har fyra eller fler DUI brott, kan de klassificeras som grova brott. Människor som orsakar kroppsskada, dödsfall och materialskador under körning under påverkan kan också laddas med ett grovt brott.

Förare inför deras första DUI vanligtvis ha sin licens tillfälligt om deras alkohol i blodet var över den lagliga gränsen. Om en förare vägrar att ta ett utandningsprov, kan hans eller hennes körkort även avbrytas. Förutom att förlora drivande privilegier, andra straffrättsliga påföljder, såsom att betala böter, utföra samhällstjänst och servering fängelse, kan behövas.

Domarna kan välja att lägga till DUI skyddstillsyn ovanpå straffrättsliga påföljder eller avbryta tillämpningen av dessa sanktioner helt och hållet och bara kräver skyddstillsyn. En meningen skyddstillsyn kan komma med särskilda villkor som måste uppfyllas av gärningsmannen. Dessa kan omfatta inte dricka alkohol eller ta illegala substanser. Den innehåller ofta rapporterar till en DUI övervakare gång i månaden.

Alla de riktlinjer som fastställts under DUI prövotiden måste uppfyllas av gärningsmannen. Om du inte följer skyddstillsyn riktlinjer kan leda till mer allvarliga straffrättsliga påföljder. Detta kan inkludera avtjänar ett fängelsestraff.

Ett villkor för skyddstillsyn kan finna förvärvsarbete för att betala tillbaka eventuella böter eller avgifter som beslutats av en domare. En person dömd för en DUI kan behöva betala böter samt en månadsavgift skyddstillsyn. Samhällstjänst timmar kan också beställas som ett villkor för DUI skyddstillsyn. Detta krav kan variera från 24 till 80 timmar, eller mer.

DUI skyddstillsyn perioder kan vara allt från ett år till flera år. Under den tiden får en övervakare genomföra obligatorisk drog- och alkoholtester. Övervakaren kan också kräva att gärningsmannen att delta i en DUI skola. Båda dessa krav är avsedda att avskräcka personer från att begå framtida DUI brott.

  • Fångas körning under påverkan en andra eller tredje gången kallar typiskt för en styvare straff.
  • Människor som får skyddstillsyn kanske måste utföra samhällstjänst.
  • Fängelse är en möjlig konsekvens för körning under påverkan.
  • Skyddstillsyn kan vara en del av straffet för någon som dömts för rattfylla.