Vilka är användningsområdena för ranitidin för hundar?

January 7

Ranitidin är en medicin som blockerar histamin-receptor som är ansvarig för att stimulera magsyra sekretion. Veterinärer rekommenderar ibland ranitidin för hundar med mag- eller tarmsår. Detta läkemedel kan också förhindra dessa tillstånd genom att begränsa magsyra sekretion. Dessutom veterinärer använder ranitidin för att behandla hundar som lider av gastrit, syra reflux och mastcelltumörer. Den fungerar också som en kompletterande behandling vid akut gastric dilatation-tarmvred.

Magsyra är nödvändigt att ordentligt smälta maten, men stora mängder kan urholka slemhinnan i magen och tarmarna. Ranitidin hjälper måttlig mängden syra som föreligger i magen, vilket därigenom förhindrar mycket av den skada som syran kan orsaka. Denna medicinering kan bidra till att förhindra gastrisk irritation och sårbildning i hundar med portosystemic shuntar. Veterinärer använder ofta ranitidin för hundar med mastcelltumörer eftersom dessa utväxter producerar en stor mängd histaminer. Ranitidin inte behandla tumören men lektionerna biverkningar av de överdrivna histaminer.

Akut gastric dilatation-tarmvred är ett tillstånd där en hunds mage inte riktigt bearbeta och flytta magen innehåll genom matsmältnings spåret. När matsmältningen bromsas eller stoppas, kan det finnas en ansamling av vätska eller gas i magen. Detta kan vara ett livshotande tillstånd för hunden och kräver omedelbar läkarvård. Som ett komplement till kirurgi eller andra åtgärder för att behandla sjukdomen, kan ranitidin bidra till att stimulera och förbättra magtömning.

Ranitidin för hundar finns i piller eller bekvämt granulär form. Medan många hundar är villiga att ta medicin i tablettform, kan det vara svårt att få vissa hundar att acceptera och svälja piller. Den granulär form gör doseringen lätt som det kan strös över eller blandas i hundmat. Detta läkemedel är inte godkänt för användning hos hundar, men är ofta rekommenderas av veterinärer för off-label användning. Även ranitidin är tillgängliga över disk utan recept, bör hundägare inte använda den för att behandla sina husdjur utan råd och övervakning av en veterinär.

Biverkningar är sällsynta vid användning ranitidin för hundar. Allergiska reaktioner mot detta läkemedel kan vara allvarliga och inkludera symtom som andningssvårigheter, svullen tunga eller ansikte, och intensiv klåda. En djurägare bör kontakta en veterinär omedelbart om misstänkt en allergisk reaktion. Detta läkemedel ska inte användas till hundar med njur- eller leversjukdom. Ranitidin har känt biverkningar med flera läkemedel, inklusive propranolol och teofyllin.

  • Ranitidin kan hjälpa behandla sår hos hundar.
  • Piller kan vara svåra att behandla hundar.
  • Ranitidin kan användas med kirurgi för att förbättra magtömningen.
  • Ägare bör konsultera en veterinär innan administrering ranitidin.
  • En veterinär kan ordinera ranitidin för att behandla en hunds mage eller tarmsår.