Vilka är orsakerna till Heel och fotled smärta?

January 17

Häl och fotled smärta är inte bara mycket obekvämt, men kan också vara förvånansvärt svår att behandla. Vanligtvis de främsta orsakerna till hälen och fotled smärta inkluderar stammar eller stukningar, plantar fasciit, och stressfrakturer. Svårigheten i att behandla dessa tillstånd ligger i det faktum att beroendet av walking är nödvändig för att utföra dagliga uppgifter, och därmed skada i fråga som ofta inte har tillräckliga mängder av tid till häl korrekt.

En av de vanligaste orsakerna till hälen och fotled smärta är en stam till en av musklerna i detta område av kroppen. Under hela dagen, är individer ständigt sätter höga mängder av stress på både klackar och fotleder, och därför är det ingen överraskning att de ibland kommer att vrida eller vända denna del av kroppen, vilket orsakar en allvarlig och ofta smärtsamma påfrestningar. Dessutom människor som har lidit en stam eller vrickning till detta område vanligen löper större risk att drabbas av efterföljande skador. En individ som är oroad över utvecklingen av en fotled eller häl vrickning eller stam bör se till att bära skor som är mycket stödjande.

En annan vanlig orsak till hälen och fotled smärta är associerad med plantar fasciit. Plantar fasciit utvecklas när plantar fascia, som är en sena som förbinder benen i tårna till hälen, blir inflammerad. Detta orsakar ofta svår smärta längs hälen, och är vanligtvis den värsta på morgonen när denna sena har varit avslappnad hela natten och sedan måste omedelbart sträcka under stående och gående. Ofta som den person som lider av detta tillstånd blir mer aktiv, smärta i samband med tillståndet minskar avsevärt. Individer som är oroad över utvecklingen av plantar fasciit bör överväga schemaläggning ett möte med en sjukgymnast, eftersom han eller hon ska kunna förskriva övningar och sträcker sig till rätta tillståndet.

Stressfrakturer är en annan vanlig orsak till både hälen och fotled smärta, och oftast upplevs av individer som är mycket aktiva, speciellt i sporter som löpning, promenader, tennis, eller andra aktiviteter som är mycket repetitiva och kräver idrottaren att sätta höga mängder av stress på ben och leder i fötterna och underkroppen. Symtom på stressfrakturer på hälen eller ankeln inkluderar vanligtvis smärta när vikt läggs på foten i fråga. Ofta är den enda form av behandling för stressfrakturer inkluderar fullständig vila under en betydande tidsperiod, vilket gör det brutna benet att läka helt.

  • Stilettklackar kan orsaka smärta i trampdynan.
  • Stukningar och stammar är vanliga orsaker till fotled smärta.
  • Jogging kan orsaka hälen och fotled smärta.
  • Stressfrakturer är en vanlig orsak till hälen och fotled smärta.
  • Iklädd höga klackar kan orsaka hälen och fotled smärta.
  • Löpare och joggare bör investera i högkvalitativa skor som kan lindra läka och fotled smärta som är relaterad till att köra.
  • Plantar fascia är senan som förbinder benen i tårna till läka.
  • Människor blir mer mottagliga för ankelstukning efter den första en.