Om din BlackBerry Playbook

July 24

Den Om panelen är din BlackBerry PlayBookâ € s informationspanel. Det har faktiskt fem sidor; du kan få till mer data genom att trycka på nedåtpilen.

 • På fliken Allmänt ser du BlackBerry ID associerad med tabletten, tillsammans med dess serienummer. Även listat här är det OS-version installerad; dessa tre bitar av information är mycket viktigt för alla kräver att stöd du gör till tillverkaren. Du kan också se hur många ansökningar, musikspår och videor installerade i tabletâ € s minne.

  Om din BlackBerry Playbook

 • Fliken Maskinvara har en annan viktig bit av information: PIN samband med din Playbook. Du kan behöva leta detta nummer för att registrera vissa program och för vissa kommunikationsuppgifter. På den här fliken får du en rapport av den totala mängden lagringsutrymme och minne i enheten. Du € ll också se hur mycket ledigt lagrings och ledigt minne.

  Om nivån av fri lagring eller minne är mycket låg, kommer sannolikt att bromsa eller till och med frysa tabletten. Du canâ € t öka mängden totalt minne inom BlackBerry Playbook (åtminstone i dess ursprungliga version); alla modeller levereras med 1 GB RAM.

  Likaså canâ den medföljande förvarings € t utökas: du kan köpa modeller med 16, 32, eller 64 GB. Om surfplattan reagerar långsamt eller på annat sätt fungera flagnande (thatâ € sa mycket teknisk term), stänga onödiga appar för att utöka mängden ledigt minne. Likaså rensa ut onödiga lagrade filer för att öppna upp några elektroniska andrum.

  Den sista biten av information på fliken Maskinvara berättar starttiden, som är den sista gången din Playbook var påslagen. Den här gången är annorlunda än förra gången din Playbook fördes tillbaka till livet från en djup sömn. De flesta användare donâ € t behov av att stänga av sin tablet väldigt ofta och de bara starta om för att installera en uppdatering till operativsystemet eller vissa appar.

 • Fliken OS ger dig mer information om den specifika uppbyggnaden av operativsystemet i din surfplatta. Inkluderat är information om Flash Player och AIR. Du canâ € t justera några inställningar här, men du kan bli ombedd att konsultera denna sida om du ringer Research in Motion för hjälp med en stöd fråga.
 • När du trycker på fliken Nätverk du se några av detaljerna i den trådlösa transceivern. IPv4 och mer aktuell IPv6 är väsentliga delar för att identifiera din tablet till Internet. MAC-adressen används av en WiFi-router för att bedriva lokal kommunikation.
 • Rätts flik: advokaterna gjorde dem göra det. Om du läser denna sida en gång, det är förmodligen en mer tid än de flesta andra kommer bry. Åh, gå vidare och göra en advokat lycklig.