Förstå Lagring på din Droid Bionic

October 31

Information som lagras på din Droid Bionic (bilder, video, musik) hålls på två ställen: på den flyttbara microSD-kort och på telefonens internminne. Det är ungefär allt du behöver veta, men om du är villig att utforska begreppet vidare - inklusive skrämmande förslag för filhantering på en mobiltelefon - hålla behandlingen.

Generellt sett använder du specifika appar för att komma åt saker som lagras på din telefon - till exempel att programmet Galleri visa bilder eller programmet Musik att lyssna på låtar. Utöver detta kan du använda några nerdy appar för att se var grejer på Droid Bionic bor.

Den första app, som är den minst skrämmande, är överför app. Den visar Downloads skärmen, som används för att granska de filer du har hämtat från Internet (via webben eller en e-postbilaga) till din telefon.

Den andra app, vilket är skrämmande eftersom det är en filhantering app och dessa program är inte det vänliga, är appen Filer. Det fungerar så här:

 1. Starta appen Filer.

  Det finns på App-menyn.
 2. Välj vilken lagringsenhet för att undersöka: Intern telefonlagring eller SD-kort.
 3. Bläddra filerna precis som du gör på en dator.

  Om du är bekant med dator filhantering, kommer du att rätt hemma bland mappikonerna och fil: Tryck på en mappikon för att öppna den och se vilka undermappar och filer bo inne. Tryck på en fil ikon för att förhandsgranska det - om det är möjligt.
 4. För att hantera en fil eller mapp, lång tryck det.

  En meny visas där du kan utföra typiska filhantering operationer: ta bort, byta namn, kopiera eller flytta, till exempel.

Du kan trycka på Home soft-knappen när du är klar att skrämmas av filhantering i appen Filer.

 • Varje lagringsplats på telefonen är en volym. Det är samma term som används på en dator: Om datorn har två hårddiskar, till exempel, är en av dem en volym.
 • Du kan också granska filer och mappar på din telefon genom att montera telefonens lagring till ett datorsystem. Denna metod är enklare att hantera eftersom du har tillgång till en full-size skärm och tangentbord, plus en datormus för att flytta runt saker.
 • Ett annat alternativ som finns för att bläddra filer i appen Filer heter Delade mappar. I grund och botten, låter detta alternativ du tillgång filservrar via Internet eller ditt lokala nätverk för att bläddra delade mappar. Om föregående mening gör någon mening, ge det ett försök! Annars kan du säkert undvika att välja alternativet Delade mappar.