Vad är Crescentia?

October 26

Crescentia är ett släkte av träd i Katalpaväxter familjen. Dessa fruktbärande blommande växter är lokala för skogarna i Västindien, södra Nordamerika och Sydamerika. Det finns sex uppmärksammade arter av dessa tropiska växter. Vanliga namn för Crescentia släktet är kelabash, huingo och kalebass trädet.

Arter i denna genus uppnå en höjd av cirka 20 till 40 fot (6 till 12 m). De bär antingen stora klotformiga frukter eller avlånga de som är ljusgrön när omogna och gulnar när mogna. Ett hårt yttre encases de mjuka, köttiga insidan av dessa frukter, som bär en massa frön i deras centra. Blommorna i dessa vintergröna växter är kon-formad och har kronblad med gula eller ljusgröna tips och lila baser.

Crescentia cujete är en av de mer välkända sorter, särskilt i Sydamerika. Lokala stammar utnyttja fruitsâ € hårda skal genom att vrida de tomma skal i skålar, koppar och musikinstrument som maracas. Den kokt fruktköttet används som ett naturläkemedel för andningsproblem, diarré, och uretrit. Buljong från bladen ofta konsumeras att lugna några av symptomen på hypertoni samt. Det är möjligt att särskilja detta träd med sin stora, sfäriska grön frukt som växer året runt.

En annan art av kelabas vanligt förekommande i Mexiko är den bevingade kalebass, eller mexikansk kalebass. Liksom de flesta medlemmar av Katalpaväxter familjen, blommor som växer direkt på stammen och grenarna är trumpetliknande med ljusgröna blad. En unik egenskap hos denna art är dess seedsâ € groende vanor. Utvecklingen av fröna kan starta först när frukten är pried öppen; annars blir de värdelösa för odling.

Dessa fruktträd kan också användas i trädgårdar för prydnads funktioner. Epifyter såsom ormbunkar, orkidéer och kaktusar som klamrar sig fast och bor på trädstammar och grenar kan fästas växter av Crescentia släktet att tjäna som trädgårds accenter. Multi-uppdelad blad som fortfarande rikligt under hela året på dessa växter ger skugga för omgivande växter som behöver endast partiell solljus. De vita, gula och gröna blommor kan också lägga till färg till omgivningen.

De flesta kalebasser från dessa träd kan ätas råa eller kokta. Deras kött har en mild, söt smak som vanligtvis serveras wokade eller som en soppa. Torkade kalebass frukt kan också fungera som ett alternativ rör för röktobak.

  • Crescentia cujete används ibland i Sydamerika för att behandla högt blodtryck.