Mäklare och övriga finansiella proffs

October 19

Om du vill investera i enskilda obligationer, det första du behöver är en pålitlig mäklare eller återförsäljare - en person eller institution för att placera den verkliga affärer för dig.

Många obligationshandlare är handlare eller mäklare som köper en obligation från klient A till ett pris, säljer den till klient B på en annan, lämnar kontoret för ett par rundor golf, och sedan komma tillbaka för att skörda fler vinster.

Vissa obligationshandlare är mycket kunnig om ränte investera och kan hjälpa dig genom labyrinten, gör bra förslag för din portfölj. Vissa är väldigt duktiga på att hitta de bästa köper i obligationer och använda vissa avancerade strategier för att juice dina fasta inkomster avkastning.

Tyvärr, det sätt återförsäljarna betalas skapar ett system där den traditionella försäljarens ekonomiska intressen är i opposition till de intressen hans klienter. Ju mer dealern gör, håller mindre klienten. Ju mer kunden håller, gör mindre återförsäljaren.

Ju mer återförsäljaren kan få dig att vända, eller handel en obligation för en annan, gör mer återförsäljaren. Generellt gäller att ju mer du vänder, desto mindre sannolikt är det att du komma ut framåt.

Obligations näringsidkare som agerar som huvudman (att bli ägare av obligationen) krävs inte att avslöja vilken typ av uppmärkning han gör. Och du kommer inte hitta denna information i Consumer Reports. (Lyckligtvis dock du kan hitta den på TRACE. TRACE är ett system som drivs av Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) som kan nås genom många finansiella webbplatser, såsom InvestingInBonds .com.)

Vissa obligationshandlare idag arbetar som agenter och debitera dig en fast avgift, en timtaxa, ett visst belopp per handel, eller en procentsats av förvaltat kapital. En bra agent, som en bra mäklare, kanske känner linor av obligationshandeln tillräckligt bra för att hjälpa dig att göra de bästa valen och få de bästa priserna.

Ombud, till skillnad mäklare, behöver avslöja exakt vad de laddar dig. Ack, medan en agent är i allmänhet bättre att ta itu med än en mäklare (helt enkelt eftersom det inte finns konflikten finansiellt intresse), är bra mycket svårt att hitta. Och även om du hittar en, agenter ofta måste arbeta med återförsäljare för att få avslut gjorda.