Vad kan jag göra för att hjälpa den globala uppvärmningen?

October 27

Den globala uppvärmningen är den stadiga ökningen av temperaturen på jordens yta och ocean vatten. Det finns flera saker som du kan göra för att hjälpa den globala uppvärmningen. De flesta av dem kan lätt integreras i det dagliga livet utan betydande förändring.

Forskning tyder på att den globala uppvärmningen orsakas av överskott växthusgaser som är fångade i atmosfären. Dessa gaser absorberar infraröd strålning i atmosfären och är nödvändiga för att skapa växthuseffekten som håller jorden varm. Växthusgaser inkluderar koldioxid (C02), ozon (O3) och dikväveoxid (N2O). Att ha för många av dem i atmosfären kommer att orsaka skadliga förändringar i jorden.

Överskott av växthusgaser kan genereras av ett antal olika saker. Den främsta orsaken är mänskliga aktiviteter. Uppvärmning ett hem med olja och använder el som genereras från en koleldad anläggning är två saker som frigör överskott av koldioxid i atmosfären. Att göra något så enkelt som att köra ett fordon som drivs med bensin har en effekt på den globala uppvärmningen.

För att hjälpa den globala uppvärmningen, kan du börja med att ändra ditt ljus. Byt ut glödlampor i ditt hem med lågenergilampor. Denna typ av glödlampa använder 75 procent mindre energi och håller i upp till 10 gånger längre än traditionella glödlampor.

Ändra ditt sätt att duscha. Duschar står för mer än hälften av den energi som används i ditt hem för att värma vatten. Installera ett lågt flöde duschmunstycke och ta kortare duschar kan hjälpa dig att förhindra utsläpp av överskott av koldioxid i atmosfären, vilket kommer att bidra till den globala uppvärmningen.

Sänk termostaten. Försök att vrida termostat i ditt hem upp med två grader under sommaren och ner två grader på vintern. Detta kommer inte bara hjälpa den globala uppvärmningen, det kommer också att bidra till att sänka kostnaden för din elräkning.

Börja bilpooler arbeta. Ridning att samarbeta med vänner eller arbetskamrater är ett bra sätt att hjälpa den globala uppvärmningen. Den mängd koldioxid som frigörs från bara ett fordon är minimal i jämförelse med varje person som kör separat.

Se till att din bil är väl underhållna. Kontrollera dina däck varje månad och se till att de är ordentligt pumpade. Kontrollera även luftfiltret i bilen på en regelbunden basis, som ersätter den när det behövs. Gör dessa två saker att din bil kommer att hjälpa dig att få bättre gas körsträcka, vilket innebär mindre koldioxid.

Dessa är bara några av de saker som du kan göra för att hjälpa den globala uppvärmningen. Att välja bara en kommer att hjälpa dig att orsaka mindre skada på atmosfären. Det kan också spara pengar.

  • En man fylla upp sin bensintank. Bensindrivna bilar släpper växthusgaser som bidrar till den globala uppvärmningen.
  • Låga flöden duschmunstycken bevara vatten.
  • En programmerbar termostat.
  • Byta till energieffektiva CFL lampor kan hjälpa långsam global uppvärmning.
  • Att hålla luftfilter ren kan hjälpa till att hålla din bil kör ordentligt och hjälpa till med den globala uppvärmningen.
  • Att se till att däcken är ordentligt pumpade kommer att resultera i bättre gas körsträcka och mindre koldioxid Emmissions.