Vad är en Check Nut?

August 4

En kontroll mutter används för att säkerställa att en mutter, en gång installerat, kommer att stanna på plats. Kontrollera nötter, även kallade låsmuttrar, är oftast tunna och används i fall där det finns en hög sannolikhet för den första muttern skakar eller vibrerar loss. Kontrollera muttrar är konstruerade och används för att hindra den första muttern lossnar och eventuellt orsaka skador när du använder en enhet. Låsmuttrar, eller kolla nötter, var avsedda att ersätta låsbrickor, som inte fungerade så bra på att förhindra att lossa med tiden från rörelse och vibrationer.

Den moderna låsmutter är oftast gjorda för att se ut som den vanliga kronmuttern. Det finns, emellertid, en nylon infälld på insidan delen av kryssmuttern. Nylon infällda är den viktig del av muttern.

När korrekt installerad, nylon infälld på checken muttern griper gängorna. Detta tillåter muttern att ta ett fastare grepp på bultens eller skruvens den tillämpas på. Denna funktion säkerställer kontrollen muttern stannar stadigt på plats och inte skaka loss på grund av rörelse och vibration.

Kolla nötter fungerar bara när de ska när de är korrekt installerade. För att installera en check mutter ordentligt, är det nödvändigt att ha stud eller skruva kryssmuttern tillämpas till och en eller två riktiga stora skiftnycklar. Därefter måste användaren ta kontrollen muttern i hand.

För att installera, måste användaren skjut kryssmuttern över axeln av bulten eller tappen och vrid det medurs tills nylon infälld på insidan av muttern fångar den första tråden. Det blir tydligt när man har gjort detta eftersom användaren kommer att känna ett visst motstånd och kommer inte längre att kunna vända den för hand.

När användaren känner detta motstånd, måste han ta tag i rätt storlek skiftnyckel och vrid muttern resten av vägen ner i schaktet av tappen eller bulten med nyckel. Detta kommer att säkerställa en tight passform. Det måste vridas tills låsmuttern sitter precis mot den andra muttern. Om det behövs, kan den andra skiftnyckel användas för att hålla den andra änden av axeln av tappen eller bulten. En tät passning mot axeln och mot den första muttern kommer att säkerställa att låsmuttern fullgör sin nyckel funktion att hålla den andra muttern lossnar med tiden på grund av rörelse och vibration.