Vad är Black Hills guld smycken?

July 29

Black Hills guld smycken är ett stycke hantverk, släktklenod smycken särskiljas genom sina tri-färgad guld blad, grapevine och blom accenter. Hängen, armband och ringar är populära Black Hills guld smycken ex, men det finns många olika artiklar för både män och kvinnor. Historien om denna släktklenod smycken går så långt tillbaka som 1800-talet och även om det finns många knock-offs, det finns bara en sann stil.

Det område som kallas Black Hills beboddes av indianindianstammar i hundratals år. Den Lokata höll Black Hills heliga, eftersom de trodde att området var centrum för världen. Guld upptäcktes i Black Hills i slutet av 1860-talet och när nyheten spreds, ökade vita bosättningen i området och staden Deadwood, en historisk gruvstad, utvecklades. Det var i detta område som guld och silver gruvdrift blev en allvarlig ekonomisk inriktning och även där en guldsmed som heter ST Butler bosatt.

Även ST Butler krediteras som far till Black Hills guld smycken, det var hans sonson, FL Thorpe, som skulle bli alla tiders, främsta namnet signatur och stil av den. Thorpe startade sitt eget företag i Deadwood 1919 och tillverkade smycken som redan hade utvecklat en distinkt stil under en period av tre generationer. I början av verksamheten, Thorpe hade en partner som heter EO Lampinen, men partnerskapet upplöses och Lampinen startade sitt eget företag. Ivan Landström köpte företaget 1944 och han flyttade ut från Deadwood. Många år senare, på 1980-talet, styrde en federal domare att en tillverkare endast kan kalla sin produkt Black Hills guld smycken om produkten faktiskt görs i Black Hills.

År 1995 köpte Landströms original FL Thorpe Company och idag, även om många företag har slagit sig in i Black Hills för att göra smycken, är Landstromâ € s största tillverkare i branschen. Varje producent har sin egen stil och design, även om fokus är alltid på flerfärgade blad och detaljerade accenter. Landstromâ € s tillverkare många nya stilar av smycken, men också fortsätter att tillverkaren några av Thorpeâ € s originell design.