Hur kan jag byta ut min egna Bromsar?

August 5

För alla som har övervägt att byta ut bromsarna på hushållet fordonet, är det viktigt att gå vidare med omsorg. När allt bromsarna på en bil är en del av den grundläggande verksamheten utrustningen och jobbet måste göras på rätt sätt. Här är några saker att tänka på om du har bestämt sig för att installera egna bromsar.

Innan någonsin lossa första lug nut, är det viktigt att du läser allt i din bil ownerâ € s manual om bromssystemet. Du vill veta i förväg specifikationerna för de typer av skivbromsar, vilken storlek bromsbackar krävs, och eventuella särskilda beredningar som måste göras innan bromssystemet nås. Att välja att samla in och ta till sig relevant information innan du börjar installera egna bromsarna kommer att förhindra en hel del problem och samtidigt bedriva detta gör det själv bilprojekt.

Därefter samlar de verktyg som behövs för att framgångsrikt installera egna bromsar. Detta kommer att innebära att domkraft, klossar att passa bakom däcken inte beläget nära bromsarna, och handverktyg som behövs för att lossa Skor och andra muttrar och skruvar under processen. Tänk på dina handverktyg kan alla vara linjär, men du behöver metriska verktyg för det här jobbet. Kontrollera din ownerâ € s handbok för mer information om vilken typ och muttrar används med din märke och modell.

Tredje, har reservdelar till hands som du behöver för att installera egna bromsar. Åtminstone behöver bromsbelägg, skor och eventuellt en ny bromsrotor. Egentligen kommer du inte vet om rotorn tills du är i bromssystemet. Tänk på att broms rotorer på många bilar kan vändas en gång, så att du kan avstå byte till nästa gång.

När du har alla dina verktyg och reservdelar monteras, se till att bilen står på fast mark och placera jack. Det finns två uppgifter som du bör göra innan du lyfter upp det första hjulet. Blockera bakom de övriga tre hjulen, för att förhindra att bilen rullar av domkraften. För det andra, lossa muttrarna på däck innan du lyfter upp den delen av fordonet. Gör inte bort dem vid denna tid; bara lossa dem så de blir lättare att ta bort senare. När däcket är från marken, ta bort muttrarna och ta av däcket. Du kommer nu att kunna se skick dina bromsar och påbörja processen att installera egna bromsar.

Kontrollera om problem med slangar, kopplingar och bromsoket. Se till att kontrollera bromsbeläggen på båda sidor av bromsskivan. Känner också runt bromsskivan och notera eventuella spår som du kan hitta. När du är nöjd med att bromsskivan är fortfarande i god form, ta bort bromscylindern och lägg cylindern ovanpå skivbroms. Enheten kommer att vara något tungt i de flesta modeller och du behöver det för att stå stilla medan du byta ut bromsbeläggen och skor. Tänk på bromsledningen är ansluten och du vill inte skada den under processen när du installerar dina egna bromsar.

Sliding de gamla bromsbelägg, kontrollera huvudcylindern för eventuella tecken på slitage eller eventuella läckor som kan tyda ett problem med bromsvätska. Förhoppningsvis kommer du att hitta någon. Vid denna punkt i processen att installera egna bromsar, ta en stund och torka av all smuts eller rester runt bromsarna. Du kan också använda detta tillfälle för att smörja alla kontaktpunkter. I detta läge, kan du installera nya bromsbelägg. Detta kommer att vara relativt lätt på nyare bilar, som de flesta av dem helt enkelt snäpper på plats. Detta är också en chans att byta ut slitna bromsbackar vid behov. Det finns oftast bara ett par muttrar håller dem på plats. Ta bort muttrarna, rengöra området bakom skon och ersätt med de nya skorna.

Från denna punkt, är det en fråga om att vända din process och återmontering av komponenterna. Din sista uppgift i processen att installera egna bromsar är att sätta däcket tillbaka på fordonet, säkra med muttrarna och sänk mekanismen uttaget. Kom ihåg att dra åt muttrarna helt när fordonet är tillbaka på marken. Upprepa denna process med var och en av uppsättningarna av bromsarna på fordonet.

Tänk på att för stora broms arbeten med att byta ut hela systemet, kan du söka tjänster av en professionell. Installera dina egna bromsarna är bra när det gäller att vända rotorer och ändra ut och -backar, men stora problem kräver expertis av en erfaren mekaniker. Förstå dina gränser i uppgift att kunna installera egna bromsar och respektera dem. Detta synsätt kommer att leda till en säker drift av fordonet för dig, dina nära och kära, och andra människor på vägen.

  • En domkraft är nödvändigt att ta bort däcket från bilen - som ger tillgång till bromsarna.
  • Bromsar är en viktig del i driften av en bil och måste bytas korrekt.
  • Många mekaniker rekommenderar att du ändrar bromsvätska i bilen varje par år för att säkerställa din bromssystemet fortsätter att fungera effektivt.
  • Bromsbelägg småningom bära ner med användning och måste bytas regelbundet.