Hur blir jag av Lip Lines?

July 27

Lip linjer är små, vertikala veck som samlar runt munnen och speciellt över överläppen. Dessa linjer är ofta orsakade av allmänt åldrande, men kan också vara resultatet av cigarettrökning, repetitiva ansiktsrörelser, och överdriven solexponering. Bortsett från att bära solskyddskräm och undvika cigaretter, finns det inte mycket som kan göras för att förhindra bildandet av dessa rader; emellertid, finns det flera sätt att bidra till att minska deras utseende. Kosmetiska procedurer såsom dermal fyllning och dermabrasion är populära val. För dem som vill undvika de hårdare rutiner, det finns också flera mjuka och naturliga alternativ, såsom hud nålning och hemlagad ansiktsskrubb och hudkräm gjorda med frukt och eteriska oljor.

Även förebyggande är ofta den bästa lösningen, för dem som redan har utvecklat läpplinjer, det finns många sätt att bidra till att minska eller ta bort dem. Kosmetiska procedurer är vanliga för denna typ av rynkor och kan innefatta laser och dermabrasion, fillers och kemisk peeling. Laser är ett förfarande som använder hög energi strålar för att hjälpa även ut hudens utseende. Dermabrasio är processen att skrapa bort ytan av huden för att exponera och tvinga tillväxten av ny hud.

Liksom dermabrasion, kemisk peeling hjälpa till att avlägsna läpplinjer genom att rensa bort ett lager av hud. Till skillnad från dermabrasion, som använder mekaniska metoder för att ta bort hud, kemisk peeling använder substanser såsom glykol, triklorättiksyra, och alfa hydroxisyror. Fillers är injektioner av naturliga ämnen som släppts ut under huden för att göra läpparna ser fylligare och smidigare. Kollagen, hyaluronsyra, och fett från patientens kropp kan alla användas som fyllmedel.

Vissa människor föredrar att använda mindre drastiska metoder för att bli av med sina läpplinjer. I detta fall kan naturläkemedel användas som ett alternativ. Hud nålning är en populär icke-kirurgisk behandling. Detta förfarande består av mjukt prickning huden med en rulle som bär små, vassa nålar. Liksom dermabrasion och kemisk peeling, är huden nålning sägs fungera genom att tvinga huden att producera nya celler, vilket fyller i små rynkor.

Många hemlagade recept kan användas för att bidra till att minska utseendet på läpplinjer. Många av dessa recept innehåller eteriska oljor som morot frön, salvia, och patchouli. För något djupare linjer, kan saft av citroner, lime och apelsiner användas för att hjälpa tydliga bort döda hudceller.

  • Lip linjer orsakas ofta av generell åldrande.
  • Röka cigaretter kan leda till läpplinjer.
  • Kemisk peeling kan bidra till att undanröja läpplinjer genom att ta bort ett lager av hud.
  • Microdermabrasion behandlingar kan hjälpa till att förbättra utseendet av fina linjer och rynkor.