Vad är en Akupressur Diagram?

July 18

En akupressur diagram är ett diagram som används vid utövande akupressur. Akupressur använder många diagram för att dechiffrera symptom och identifiera tryckpunkter. Dessa diagram kan fungera som en guide för hela kroppen akupressur, eller de kan fokusera på en viss del av kroppen, till exempel huvud, öron, fot, eller hand akupressur. Eftersom akupressur används ibland på djur i veterinärmedicinsk praxis, hund, katt och häst akupressur sjökort är inte ovanliga. En akupressur diagrammet kan också kallas en tryckpunkt diagram.

Generellt hjälper en akupressur diagram en utövare att utföra akupressur exakt enligt anvisningarna. För att säkerställa direkt tryck, en akupressur utövare applicerar tryck på en liten, specifik tryckpunkt på kroppen med ett smalt föremål som en knoge, finger, eller massageverktyg. Den akupressur diagrammet berättar holistisk medicin utövare de exakta punkter att rikta för att lindra patientens symtom. Vissa akupressur diagram identifiera de muskler som tros påverka kroppens organ och körtlar.

En praxis som uppskattas vara flera tusen år gammal, är akupressur en alternativ metod för läkning som används i traditionell kinesisk medicin (TCM). Akupressur kallas också Shiatsu, speciellt i östra medicin metoder. Zonterapi, en praxis tros ha använts av forntida egyptiska healers, innebär massera specifika områden av foten i ett försök att läka hela kroppen symtom. Diagram som används i zonterapi identifiera tryckpunkter på foten tros påverka olika delar av kroppen.

Många likheter finns mellan informationen på en akupunktur diagram och tryckpunkter noterade på en akupressur diagram. I akupunktur, istället för att sätta exakta trycket på en tröskelpunkt på kroppen, sätter utövaren små nålar i huden. Nålarna som används i akupunktur finns flera dussin gånger mindre än de kanyler läkaren använder för skott, och akupunktörer utbildas i tekniker för att göra förfarandena smärtfritt. Akupressur är en teknik som kan utövas hemma med hjälp av vägledning från en akupressur diagram, medan akupunktur kräver ett besök på en utbildad professionell med sterila nålar.

Behandling med akupressur ofta ges till patienter inför problem som är svåra att behandla i västerländsk medicin. Akupressur diagram används för att identifiera de tryckpunkter som behandlar allergier, kronisk trötthet, sexuella och reproduktiva frågor, och matsmältningsproblem. De tryckpunkter på en akupressur diagram är också tänkt att hjälpa till att lindra känslomässiga och psykologiska problem som förträngda minnen, rädslor och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

  • Akupressur diagram kan användas på katter och hundar i en veterinär klinik.
  • En akupressur diagram kan vara till hjälp för att hitta tryckpunkter på handen.
  • Akupunktur utnyttjar tryckpunkter i kroppen.