Vad är en Golden Hamster?

December 6

En gyllene hamster, eller Mesocricetus auratus, är en typ av små gnagare i Cricetinae underfamiljen, som inkluderar alla 25 typer av hamstrar. Golden hamstrar, även känd som syriska hamstrar, ofta hålls som husdjur. De sträcker sig från 4 inches (10,2 cm) till 7 inches (17,8 cm) lång, och kvinnliga guldhamstrar brukar vara större än hanarna. Pälsfärg kan vara gyllenbrun, rödbrun eller sobel, blandas ofta med en krämig nyans, vit eller ens svart i varierande mönster.

Personen livsmiljö guldhamstern är den nordvästra området i Syrien, som är en het, torr ökenmiljö. Dessa robusta gnagare anpassar sig väl till alla klimat, däremot, som svarar för deras popularitet inte bara som husdjur, men också som djur som används i vetenskaplig forskning. Golden hamstrar är nattdjur, vilket innebär att de sover under dagen och är aktiva främst på natten. De är extremt territoriella och måste hållas isolerade från varandra. Om två guldhamstrar placeras i en enda bur, kommer de att börja uppvisa fientligt beteende, som kulminerar i striderna.

Av alla hamsterraser, är den gyllene hamster mest populära husdjur. De är lätta att sköta och är toleranta för att hanteras om de växer vana vid mänsklig doft från en ganska ung ålder. De kostbehov den gyllene hamster kan tillgodoses genom kommersiellt tillgänglig mat för hamstrar, som består av diverse frön och kärnor. De åtnjuter grönsaker som bitar av färska morötter eller broccoli. Hamstrar som bitar av äpple, också, men de ska inte ges citrusfrukter på grund av deras surhet. Färskvatten bör göras kontinuerligt tillgänglig för hamstrar, helst genom en vattenflaska i djurets bur.

Den gyllene hamster lever, i genomsnitt, två till tre år i fångenskap, men några av dessa djur har nått fem års ålder. De behöver en bur som är stor nog för dem att få mycket motion i under sina aktiva perioder. Medan du sover, inte guldhamstrar inte om att bli störd, och djurägare bör inte försöka hantera dem med händerna som luktar mat, eller hamstern kan bita.

Kvinnliga guldhamstrar går i brunst ungefär var fyra dagar och, när det är säsong, andas en stark lukt. Dräktighetstiden för den gyllene hamster är bara 16 dagar, och en kvinnlig gyllene hamster kan föda en kull av någonstans från åtta till 20 valpar, men åtta till tio valpar är det genomsnittliga antalet. Golden hamstrar uppnå sexuell mognad när de är 4-5 veckor gamla.

  • En gyllene hamster.
  • Golden hamstrar är hemma i varma, torra ökenmiljöer.