Vilka är för- och nackdelar med Kryokirurgi för vårtor?

December 9

Fördelarna med kryokirurgi för vårtor inkluderar det faktum detta förfarande är kort och ganska billigt och alstrar endast en liten mängd av lokaliserad smärta och lite ärr. Denna teknik kräver också lite eller ingen eftervård eller förändring av aktivitetsnivå och har en minimal risk för infektion. En av de största nackdelarna med cryosurgery för vårtor är att denna behandling kan kräva flera applikationer för att fullständigt förstöra en vårta. Detta förfarande kan också producera en ful blister på platsen för behandlingen, och en liten förändring i hudpigmentering kan uppstå efter såret har läkt. Dessutom, när en blåsa spricker förtid, kan en infektion som i på platsen för såret när lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas för att hålla såret rent.

Kryokirurgi för vårtor har många fördelar. Vårtor är ganska svåra att förstöra, och om en over-the-counter rättsmedel är ineffektiva, frysning av vårtan är ofta det bästa alternativet. Denna metod för att behandla vårtor innebär tillfälligt frysa vävnaden att förstöra vårtan framkallande virus. Kryokirurgi är snabb, relativt smärtfri, och billig. Det kräver inte någon anestesi, och flera vårtor kan behandlas i en session.

Efter behandlingen är sårvård minimal. Området, som behandlats med cryosurgery, behöver bara hållas rena och tittade efter tecken på infektion, såsom rodnad, svullnad eller feber. De flesta patienter inte upplever någon smärta eller obehag. Aktivitetsnivå inte behöver ändra för att skydda det behandlade området.

Nackdelarna med cryosurgery för vårtor är att mer än en behandling kan krävas för att helt befria huden av vårtor. Det är viktigt att följa upp med hudläkare för att vara säker på att vårtan har helt förstörts och inte behöver en andra behandling ansökan. Om det behövs en andra behandling och är inte emot, kan vårtan återvända.

Kryokirurgi för vårtor kommer också ibland att producera ett anbud blå eller svart blister vid åsynen av frys ansökan. Även om detta inte är ett hälsoproblem, kan det vara ful. Efter läkning, kan huden på platsen för behandlingen även vara något ljusare eller mörkare i färgen jämfört med den omgivande huden. Detta är oftast bara tillfälliga och, med tiden, bör pigmente justera.

Det är viktigt att titta på behandlingsområdet för några tecken på infektion. Sällan kommer kryokirurgi resultat i en infektion, men som med all kirurgi kan det finnas en risk. När ett blister bursts förtid, är risken för en infektion något högre. En brusten blister bör hållas rena och täckta för att minimera risken för en infektion.

  • Frys behandlingar kan ta bort plantar vårtor, som tenderar att växa på bollarna på fötterna.
  • Kryoterapi är det mest tillförlitliga sättet att ta bort vårtor.
  • Frysning vårtor med flytande kväve orsakar ofta blåsor att bilda där behandlingen utfördes.
  • Vårtor på en hand.