Hur gör jag för Virka Tofflor?

December 3

En av de besvärligaste sakerna virkning är den konstanta räkning av stygn. Här är ett enkelt sätt att virka tofflor som kräver nästan ingen räkning alls. Mest anmärkningsvärt, kan dessa ballerina-stil tofflor vara dimensionerade för att passa varje kvinnas eller flickans fot. De är så lätt att även en början crafteren bör kunna virka tofflor i en enda kväll.

Dessa instruktioner förutsätter en kunskap om grundläggande sömmar inklusive kedja, smygmaska, singel virka, och dubbel virka. Börja med en storlek G krok och ett nystan 4-ply kamgarn vikt garn. Virka en stiftelse kedja tillräckligt lång för att nå från bärarens häl till basen av stortån. För en genomsnittlig kvinna fot, en kedja om 25 maskor är lagom.

Vänd och fm i den andra kedjan från kroken. Fortsätta till slutet av foundation kedjan, och gör 3 fm i sista kedjan; sväng. SC Alla längs den andra sidan av fundamentet kedjan. I slutet av kedjan, gör 3 fm i sista kedjan och slå igen. Fortsätt runt på detta sätt, ökar vid behov i båda ändar för att göra arbetet stannar platt och hindra den från curling. I vissa rader, kan det vara nödvändigt att öka med så många som sex stygn i varje ände för att uppnå detta resultat.

Fortsätt tills virkade pjäs är en lång smal avlång, helt platt, och den ungefärliga bredden och längden på bärarens fot. Detta är den enda av toffeln. Räkna antalet rader på varje sida av fundamentet kedjan. Återigen, för en genomsnittlig kvinnas fot, bör sex rader på vardera sidan av fundamentet kedjan vara tillräcklig.

Nu är det dags att skapa toffeln övre. Placera en säkerhetsnål på änden av sulan motsatt den plats där kedjan påbörjades. Detta kommer att fungera som en markör för att indikera hälen på toffeln i motsats till tån. Fortsätter att arbeta rundor som bildar den enda, fm i varje stygn längs sidorna, minskar en fm per runda i naveländan, och minska 04:57 fm per runda på tån slutet.

Som rader läggas och lämpliga minskningar gjorts, kommer toffeln börja krypa inåt och bildar en egen övre. När toffeln övre innehåller samma antal rader som enda, kommer tån och sidorna av glid ligga nästan helt platt. Glid kommer att likna en dubbel sula med en slits ned i mitten av den övre delen. Hälen kommer emellertid peta upp eftersom det aldrig kommer att krypa inåt så mycket som tån.

De ballerina-stil tofflor kan anses klar vid denna tid; om så önskas, avslutar den sista raden i fm på hälen med två slip stygn. Alternativt kan en omgång av dubbel virka tillsättas vid denna tidpunkt och ett band eller rep träs genom dc stygnen fastare fästa glid till foten, vilket resulterar i en bootie stil. Hursomhelst, är det möjligt att virka tofflor använder väl under en enda garnhärva.

På grund av detta projekt snabbhet och enkelhet, kan hantverkare virka tofflor för snabba julklappar eller till salu som basar poster. Med denna metod kan vem som helst virka tofflor med fantastiskt resultat.

  • Rätt storlek virknål och rätt vikt garn är nödvändig innan början att virka.